HR Ablak Vészhelyzeti üzemmód a Samsungnál: jön a hatnapos munkahét

Vészhelyzeti üzemmód a Samsungnál: jön a hatnapos munkahét

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.22 14:18

Vészhelyzeti üzemmód a Samsungnál: jön a hatnapos munkahét

Fotó: Samsung

A Samsung vezetői, beleértve a gyártási és értékesítési részlegek vezetőit is, a Samsung Csoport tisztviselői szerint a szokásos ötnapos munkahetet követően szombaton vagy vasárnap is dolgozni fognak.

Hirdetés

A Samsung Csoport valamennyi egységének vezetői már elkezdték a heti hatnapos munkarendet a vészhelyzeti üzemmódra való átállás jegyében. A lépésre azért kerül sor, mert a won erőteljes leértékelődése, az emelkedő olajárak és a magas hitelköltségek súlyosbítják az üzleti bizonytalanságokat, miután a csoport néhány fő üzletága a vártnál gyengébb eredményeket ért el 2023-ban.

Át fogják vizsgálni üzleti stratégiáikat, és módosíthatják azokat, hogy alkalmazkodjanak a változó üzleti környezethez az Oroszország és Ukrajna közötti elhúzódó háború és a közel-keleti feszültségek eszkalálódása miatt növekvő politikai kockázatok közepette. „Tekintettel arra, hogy főbb egységeink, köztük a Samsung Electronics teljesítménye 2023-ban elmaradt a várakozásoktól, bevezetjük a hatnapos munkahetet a vezetők számára, hogy válságérzetet keltsünk, és mindent megtegyünk a válság leküzdésére" – mondta a Samsung Group vállalat egyik vezetője.

A Samsung C&T Corp., a Samsung Heavy Industries Co. és a Samsung E&A Co. vezetői már az év eleje óta önkéntesen heti hat napot dolgoznak. A vezetői szint alatti alkalmazottak azonban az egész csoportban továbbra is heti öt napot dolgoznak, ahogyan azt a vállalat 2003-ban bevezette.

Harcot vívnak

2023-ban a Samsung Electronics 15 billió won (11 milliárd dollár) működési veszteséget könyvelt el a félvezető üzletágában. A félvezető üzletágat felügyelő Device Solutions részleg a Samsung bevételének mintegy 80 százalékát adja.

A Samsung nehéz harcot vív, hogy megelőzze a hazai rivális SK Hynix Inc. vállalatot a növekvő, nagy sávszélességű memóriák (HBM) piacán, amelyeket széles körben használnak mesterségesintelligencia-alkalmazásokhoz – írja a The Korea Economic Daily.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink