Megszakította a nekifutást a Swiss Airbus A330-300-asa New York-JFK-n, mert több repülőgép is éppen keresztezte a futópályát előtte, mindegyikük rendelkezett engedéllyel.

A HB-JHD lajstromjelű A330-as a légitársaság LX 17 számú járatát teljesítette New York JFK-ről Zürichbe április 17-én. A pilóták megkapták a felszállási engedélyt a 04L jelű futópályáról, majd megkezdték a nekifutást.

Azonban még alacsony, mintegy 40 csomós sebességnél megszakították a felszállást, és azt közölték a toronyban szolgálatot teljesítő légiforgalmi irányítóval, hogy erre a futópályát keresztező másik repülőgép miatt volt szükség.

A légiforgalmi irányító ezt nyugtázta, majd arra utasította a svájci repülőgép személyzetét, hogy guruljanak vissza a futópálya küszöbéhez a várakozási pontra. A járat végül a megszakított nekifutás után 15 perccel felszállt.

A virtuális radarok és a rádióforgalmazás adatai alapján a felszálló A330-as előtt három másik repülőgép, a Delta Airlines egyik Boeing 767-400-asa és Airbus A220-300-asa, valamint az American Airlines Boeing 737-8 MAX-a is éppen keresztezte a 04L futópályát, vagy már átlépte annak várópontját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgépek előzőleg a párhuzamos 04R futópályára szálltak le, és a terminálhoz gurultak.

Mind a három járat egy másik frekvencián kapott engedélyt a 04L futópálya keresztezésére a légiforgalmi irányítástól.

A légiforgalmi irányítók az esemény után folytatták a munkájukat, egyik járatot sem utasították megállásra.