Moszkvában mulat a német milliárdos , akinek halálhírét költötték hazájában

0
172
Laedership

Karl-Erivan Haub eurómilliárdos német vállalkozó, az OBI és a Kik üzletláncok tulajdonosa 2018-ban az Alpokban síelés közben eltűnt. Napokig keresték kutyákkal és helikopterekkel, nem találtak semmit. Végül a család kérésére halottnak nyilvánították: testvére vette át az üzletláncok irányítását.

A Forbes eltűnésekor 6,8 milliárd dollárra becsülte a vagyonát vagyis 2018-ban Németország leggazdagabb emberei közé tartozott. Felkeltette az orosz hírszerzés figyelmét is: az FSZB a csinos Veronika Ermilovát állította rá. A kapcsolat eredményeképp az FSZB beleláthatott a Tengelmann csoport üzleti és politikai ügyeibe. Németországban igen szoros a kapcsolat az üzleti elit és a politikai vezetés között. Ebben az időben Angela Merkel volt a kancellár, aki felváltva hol oroszul, hol pedig németül beszélgetett Putyinnal, aki KGB szolgálatát Drezdában teljesítette. Merkel elődje, Gerhard Schröder szociáldemokrata kancellár ma is Putyin tanácsadója, akit kiválóan megfizetnek. Ő is Moszkvában él éppúgy mint Haub, aki a csinos orosz kémnővel lakik együtt.

Az alpesi eltűnés nem volt más mint az FSZB mentő akciója: ki akarták hozni Németországból a milliárdos vállalkozót mielőtt lebukott volna. Az orosz hírszerzőket általában az amerikaiak buktatták le Európában abban az időben amikor az együttműködés Oroszországgal hivatalos politikai vonal volt Berlinben, és a hazai kémelhárító szolgálat nem tudhatta, hogy a szóban forgó kém letartóztatása nem ronthat-e el valamilyen fontos üzletet Berlin és Moszkva között.

Az USA célja az ukrajnai háborúval a német – orosz kapcsolat lerombolása volt

Lengyelországban a Hitler-Sztálin paktumhoz hasonlították a német – orosz földgáz egyezményt, amely két tengeralatti földgáz vezetéken szállított volna nyersanyagot Oroszországból Németországba. Merkel kancellár utolsó diplomáciai sikere ezen a téren az volt, hogy leszerelte az USA ellenkezését, és elérte, hogy Washington engedélyezze a második gázvezeték működését. Csakhogy erre sosem került sor. Az USA már 2021-ben stratégiai ellenfelének nyilvánította Kínán kívül Oroszországot. Így amikor Putyin parancsára az orosz csapatok megtámadták Ukrajnát, Washingtonnak már kész szankciós tervei voltak, melyeket a CIA igazgatója hagyott jóvá. William Burns korábban az USA moszkvai nagykövete volt, és utolsó amerikai vezetőként ő tárgyalt Moszkvában Vlagyimir Putyinnal telefonon 2021 őszén. Miről? Ma sem tudjuk, de az tény, hogy Putyin villámháborús terveit Ukrajna az USA segítségével hiúsította meg. Kijevben pontosan tudták, hogy mikor és hova érkeznek az orosz elitkommandósok, akiknek feladata Zelenszkij elnök elrablása vagy meggyilkolása volt. Az orosz kommandósokat az utolsó emberig legyilkolták Kijev közelében 2022 februárjában.

Mi történt a két tengeralatti gázvezetékkel? Mindkettőt felrobbantották! Kik? Máig rejtély. A Der Spiegel szerint ukrán kommandósok voltak, de kérdés: honnan volt ehhez nekik a megfelelő technikai felszerelésük. Seymour Hersh oknyomozó újságíró az USA-ban nyíltan, CIA forrásra hivatkozva megvádolta Washingtont a parancs kiadásával. Cáfolat nem érkezett. Dánia és Svédország leállította a nyomozást a tettes ismeretlen indoklással.

Eső után köpönyeg

A német ügyészség újra megindította a nyomozást a Haub ügyben. A gyanú szerint ugyanis a család tökéletesen tisztában volt azzal, hogy Haub Oroszországban él. Felbéreltek ugyanis egy izraeli magándetektív szolgálatot, amely egykori Moszad ügynökökből áll, és az kiderítette: eltűnése előtt Haub 13-szor hívta Ermilova kémnőt egyetlen napon. Ma pedig Moszkvában vele osztja meg ágyát. A család mindennek tudatában sürgette a halottá nyilvánítását, mert csakis így juthattak hozzá az óriási vagyonhoz. A halottá nyilvánítás végülis 2021-ben történt meg.

Az 58 éves német milliárdos az USA-ban született és Svájcban végezte tanulmányait. Svájc a kémek paradicsoma hiszen a semleges államban szabadon mozoghatnak. Allen Dulles, a CIA elődjének, az OSS-nek az európai főnöke innen irányította az amerikai hírszerzést egész Európában a második világháború idején.

Haubnak legkevesebb három útlevele van: német, amerikai és orosz.

A New York Post szerint a Tengelmann cég, melynek Haub volt a vezérigazgatója sok millió eurót utalt át Oroszországba 2010 és 2015 között.

A Capital című lapban egy német oknyomozó újságíró azt nyilatkozta, hogy Haub orosz üzletei gyanút keltettek Nyugaton, és ezért kellett eltűnnie a milliárdos vállalkozónak, akit bár halottnak nyilvánítottak Németországban, de vígan él Moszkvában nála húsz évvel fiatalabb orosz barátnőjével, aki a KGB utódszervezetének, az FSZB szex brigádjának munkatársa.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .