Hirdetés

Eltűnik a piacról egy népszerű gamerkiegészítő-gyártó



|

Ugyan csak a márkanévtől búcsúzunk, de attól egyszer s mindenkorra.

Hirdetés

Ahogy a gaming egyre szélesebb körben űzött hobbivá vált, úgy nőt az igény a kifejezetten játékosoknak szóló termékekre, legyen szó komplett PC-kről, perifériákról vagy bútorokról. Az egyik legismertebb ilyen gyártó a német Roccat volt, amely a precíziós és mélyen személyre szabható egereivel és billentyűzeteivel vált közkedveltté, most azonban eljött az idő a búcsúra.

A 2006-ban, Hamburgból indult márka már 2019 óta a konzolos kiegészítőkben utazó Turtle Beachhez tartozott, amely akkor ugyan még 19,2 millió dollárt fizetett érte, ám most mégis beszántja a nevet.

Hirdetés

Ezt nemrég maga az anyacég jelentette be, a döntés értelmében viszont nem tűnnek el a Roccat meglévő termékei, hanem a továbbiakban a Turtle Beach jelvénye alatt fogják forgalmazni őket. Így például a Roccat Vulcan II Max vagy a Roccat Burst ezentúl Turtle Beach Vulcan II Maxként és Turtle Beach Burstként lesznek kaphatók.

A rebranding értelmében a Roccat közösségi médiás fiókjai már Turtle Beach PC néven futnak, s habár a Google-ben még felugrik a márka saját weboldala (Roccat Gaming), a linkre kattintva már a Turtle Beach webshopján kötünk ki, ahol a kínálatban ott vannak a megboldogult Roccat eszközei is. A vásárlást követő támogatást évek óta a Turtle Beach intézi, így ebben nem lesz változás az ügyfelek számára.

A cég azzal indokolta a Roccat név kukázását, hogy szeretne nagyobb integrációt megvalósítani a konzolos, PC-s és szimulátorokhoz szánt termékeivel, egyetlen márkára összpontosítva az erőforrásait.  

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.