szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A támadás az Oroszország nyugati részén fekvő Szmolenszk környékén történt. A régió kormányzója Vaszilij Anohin szerint azonban a régió központja ellen indított támadást visszaverték.

Háború Ukrajnában
„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.
Friss cikkek a témában

A terület kormányzója a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson tudatta, hogy a drón helyi idő szerint hajnali két órakor Kerdem térségében egy ipari létesítményt támadott.

“A légvédelmi erők megsemmisítették a drónt. A lezuhanó törmelék eltalált egy üzemanyagot tartalmazó tartályt, amely ennek következtében felgyulladt” – közölte a kormányzó.

Ukrajna az év eleje óta fokozta a világ második legnagyobb olajexportőrének számító Oroszország olajfinomítói elleni támadásait, hogy ezzel próbálja csökkenteni Moszkva energiabevételeit és a hadseregre fordítható forrásait. Többek közt Tatárföldön is robbantottak.