szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az átépítés költségei meghaladják a félmilliárd forintot.

Két héttel ezelőtt kezdődtek és várhatóan szeptemberig tartanak annak a harsányi felüljárónak a rekinstrukciós munkálatai, amely egy évekkel ezelőtti közlekedési balesetben rongálódott meg – számolt be a borsodi hírportál, a boon.hu

A portál beszámolója szerint mostanra teljesen elbontották az építményt, a munkálatok idejére pedig lezárásokkal, terelésekkel és korlátozásokkal alakítottak ki új forgalmi rendet a csomópont környékén. Az már a baleset utáni a szakértői véleményből kiderült évekkel ezelőtt, hogy a híd középső, 3-as főút feletti nyílását nem lehet kijavítani, teljesen át kell építeni. A beruházás állami forrásból valósul meg, és több mint nettó 511 millió forintba kerül majd. 

A felüljáró megrongálódásához az vezetett, hogy egy munkagépet fuvarozó, túlméretes, nehézgépszállító tréler nagy sebességgel a hídnak ütközött. Annak sofőrje ugyanis figyelmen kívül hagyta a város határában lévő, 4,5 méteres magasságkorlátozó közúti jelzőtáblát, ráadásul nem is rendelkezett az útvonal használatához szükséges engedéllyel. A platón szállított munkagép a híd 15 tartógerendájából 13-at súlyosan megrongált, gyakorlatilag összetört.

Nyitóképünk illusztráció.

* * * Személyi hitel, ha rövid időn belül pénzre van szükség

Előfordul, hogy hirtelen nagyobb összegre van szükségünk – pl. lakásfelújítás, autóvásárlás –, ebben a helyzetben a személyi kölcsön lehet az ideális megoldás, ugyanis akár egy héten belül a számlánkon lehet a szükséges összeg. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával pár perc alatt kiválasztható a legkedvezőbb hitelajánlat.