szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hasonló formatervű autókat eddig leginkább a Ferraritól vagy az Aston Martintól láttunk.  

A kínai BYD bemutatta egyik almárkája, a Fang Cheng Bao, Super 9 nevű elektromos kabrió koncepcióját. A Super 9-et Wolfgang Egger, a BYD vezető formatervezője leplezte le. Ő korábban az Alfa Romeo, a Seat, a Lancia és az Audi/Lamborghini tervezési részlegeit vezette. A kínai sportkocsit semmihez sem hasonlít, amit eddig a BYD-től láthattunk és leginkább a Ferrari Monza sorozathoz, vagy a Aston Martin V12 Speedsterhez hasonló hangulatú.

Super 9
BYD

A tető nélküli, kétüléses autó, “pillangószárnyas” ajtókkal rendelkezik. Ülései szénszálas anyagból készültek, a versenykormány egy űrhajó kormánykerékére hasonlít, a középkonzolon lévő gombok pedig retró stílusúak. Oldalán a BYD alapításának 30. évfordulójára utaló “30” szám látható, míg hátul egy spoiler és a Fang Cheng Bao logóját formázó kettős hátsó lámpák vannak.

Super 9
BYD

A Fang Cheng Bao Super 9 nyilvános premierjére a jövő héten kerül sor a 18. Nemzetközi Autókiállításon (Auto China 2024) Pekingben. Ezzel egy időben a vállalat bejelenti a koncepcióautó műszaki adatait.

Super 9
BYD
Super 9
BYD