szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ingyenesen javítják a hibát, amely tudomásuk szerint egyelőre nem vezetett balesethez.

Biztonsági okokból több ezer Cybertruckot hív vissza a Tesla, fennáll ugyanis a veszélye, hogy a menetpedál beleakadhat a belső borításba, ami balesethez vezethet – írja a BBC.

A visszahívás 3878 olyan Cybertruckot érint, amelyek 2023 novembere és 2024 áprilisa között készültek, a gyártó pedig megígérte, hogy ingyenesen szervizelik őket. Hozzátették, hogy a fékpedállal természetesen így is le lehet lassítani és meg lehet állítani az autót.

A hivatalosan benyújtott iratokban azt is megjegyzik, hogy egy nem jóváhagyott változtatás okozta a problémát: olyan kenőanyagot használtak a könnyebb összeszerelhetőség érdekében, amely miatt elmozdulhat egy betét a pedálon, és ez az, ami így beleakadhat a belső burkolatba.

Eddig két panasz érkezett a gyártóhoz, egy március 31-én, egy pedig április 4-én, és április 15-ig bezárólag nincs tudomásuk arról, hogy a probléma balesethez vagy személyi sérüléshez vezetett volna.

A Cybertruckkal már a 2019-es debütálásakor is adódtak problémák: ugyan azt ígérték, hogy sokkal erősebb, törhetetlen üvegeket kap, a szélvédője mégis betört, amikor egy fémgolyóval megdobták.