szerző:
Gál Luca
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azonnali átfogó vizsgálatot követelnek a nemrég kirobbant tankerületi korrupciós botrány nyomán.

Délelőtt sajtótájékoztatót tartott Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik képviselője a Klebelsberg Központ előtt, hogy tisztázhassák annak vezetőjével, Hajnal Gabriellával a tankerületi korrupciós botrány kapcsán felmerülő kérdéseket.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, nemrég a rendőrség közleményében számolt be arról, hogy nagy értékű vesztegetés gyanújával letartóztatták egy budapesti tankerületi központ gazdasági vezetőjét és további tankerületeknél is megkezdték már a nyomozást.

Mint később kiderült az érintett vezető a Marosi Beatrix által vezetett Belső-Pesti Tankerületi Központban dolgozott.

A korrupciós botrány miatt a Tanítanék Mozgalom több szervezet támogatásával, csütörtök délelőtt a Klebelsberg Központ elé vonult, hogy az esettel kapcsolatos kérdéseiket feltehessék, követeléseiket pedig átadhassák Hajnal Gabriellának.

Az elnök a tájékoztatóra nem ment el, Törley ezért nélküle olvasta fel a hozzá írt kérdéseket a nyilvánosságnak, amiben többek között rákérdeztek Maros Beatrix érintettségére és tankerületi vezetők felvételi procedúrájára, illetve az év végi jutalmaikra.

A kérdések felolvasása után pedig elmondták 3 pontos követeléscsomagjukat, amit az esemény után megpróbálnak eljuttatni Hajnal Gabriellának.

A követeléseik a következők:

  1. Azonnali átfogó vizsgálatot kérünk a Belső Pesti Tankerületben kirobbant korrupciós botrány nyomán. Vizsgálják át az összes tankerületet, hogy hol történhettek hasonló visszaélések Tisztázzák a tisztességes tankerületi munkatársakat.
  2. Vizsgálják meg, hogy Marosi Beatrix érintett volt-e a közvetlen munkatársához kötődő ügyben, Marosi tudott-e minderről?
  3. A befizetett adóforintjainkat közszolgáltatásokra költsék el. A közoktatásra elköltött forintokat kezeljék visszakövethető és átlátható módon, hogy megelőzhetőek legyenek a Belső-Pesti Tankerületi Központban megtörténtekhez hasonló esetek.

A tájékoztató végén pedig bejelentették, hogy létrehoztak egy korrupciós forródrótot, ahova minden a közoktatásban és az oktatási intézményekben tapasztalt hiányosságok és visszaélések kapcsán várják a bejelentéseket.

A szervezet vállalta, hogy ezeket a bejelentéseket összegyűjtik és mindet nyilvánosságra hozzák, adott esetben pedig a hatósági bejelentéseket is megteszik. A forródrót oldalát itt találjátok.