Hirdetés

Ütős csúcstelefonnal jelentkezett a Huawei, ami még a Google nélkül is az égbe repítheti az eladásokat



|

Bemutatkozott a Huawei Pura 70 széria, élén a kamerás képességekre kihegyezett Pura 70 Ultrával.

Hirdetés

A 2019-ben bevezetett amerikai büntetőszankciók révén a Huawei elesett a Google szolgáltatásaitól és a tengerentúli szabadalmakra épülő csúcstechnológiáktól, ami egy csapásra leradírozta a gyártót a legnépszerűbb márkák toplistájáról. A kínai cég azonban nem adta fel, és egy új (nyílt forráskódú Android-alapú) operációs rendszert adott ki HarmonyOS néven, valamint a saját chipgyártásra is rágyúrt.

Így aztán az elmúlt negyedévek során több piaci elemzés is figyelmeztetett a Huawei feltámadására, ami Kínában már egyértelműen megfigyelhető, az idén pedig újabb lendületet vehet a cég, nem kis részben a most bemutatott prémium készülékeinek, a Pura 70-szériának köszönhetően, melynek élén a Pura 70 Utra csücsül.

12 éve annak, hogy a gyártó leleplezte a fotózásra koncentráló P-sorozat első tagját, az Ascend P1-et, a Pura 70 Ultra pedig ugyancsak ennek a nyomában jár. A  fő képalkotó egy változtatható (f/1.6-4.0) rekeszértékű széles látószögű képalkotó PDAF-fel, lézeres autófókusszal és szenzor-eltolásos stabilizálással.  A gyártó azt állítja, hogy a kamerát a nagy sebességű mozgás sem hozza zavarba, így akár egy 300 km/h-val száguldó járművet is lencsevégre kaphatunk vele.

Huawei Pura 70 Ultra
Huawei Pura 70 Ultra

A telefontó kamera szerepét egy ugyancsak 50 MP-es, 3,5x-ös egység tölti be, f/2.1-es rekeszértékkel, amely mostantól 5 cm-es távolságból is támogatja a makró felvételeket, akár 35X-ös zoommal. A kamerasziget harmadik tagja pedig egy 40 MP felbontáson dolgozó, 13 mm-es ultraszéles szenzor egészíti ki, f/2.2-es rekeszértékkel. Hogy mindez mire képes a valóságban, azt majd a független tesztek fogják eldönteni.

Hirdetés

Az egyéb specifikációkat tekintve a Pura 70 Ultrában az 5G-gépes Kirin 9010 chip dolgozik, amely 7 nm-es gyártástechnológián alapul és 8 magot rejt. A SoC-ot 16 GB RAM egészíti ki 512 GB vagy 1 TB tárhely társaságában, a kijelző pedig egy 6,8 hüvelykes LTPO panel minden földi jóval megpakolva: 1 milliárd szín megjelenítése, HDR, 120 Hz-es képfrissítés, 2500 nites csúcsfényerő. A védelemről viszont nem Gorilla Glass, hanem a Kunlun Glass gondoskodik.

Az 5000 mAh-s akkuval (100 W vezetékes, 80 W vezeték nélküli töltés) felvértezett Pura 70 Ultra április 22-én kerül a Kínai boltokba, ahol 1300 euró körüli jent kérnek érte. Ami az olcsóbb variánsokat illeti, ezek között a Pura 70, a Pura 70 Pro és a Pura 70 Pro+ verseng a vásárlók kegyeiért, a GSMArena specifikációi alapján mindegyikben ugyanazzal a processzorral de valamivel szerényebb kamerás képességekkel és kevesebb memóriával, illetve az alapmodell esetében a kijelző is kisebb, 6,6 hüvelykes.

Huawei Pura 70
Huawei Pura 70

Habár Google-szolgáltatások továbbra sincsenek a repertoárban, a várakozások szerint a Huawei az idén akár 60 millió HarmonyOS-alapú készüléket is értékesíthet, amire az is utal, hogy a Reuters szerint óriási volt az érdeklődés a Pura 70-széria bemutatóján. Hiába tehát az amerikai szankciók és a dömpingárakon dolgozó konkurensek, a gyártó a jelek szerint a hazai piacra alapozva szépen felküzdötte magát a 2019-es mélypontról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.