szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vélhetően a szikrázó autók okozták a tüzet.

A brit Lando Norris nyerte a Forma–1-es Kínai Nagydíj sprintkvalifikációját, amelyet negyedórára félbe kellett szakítani, mert lángra kapott a pályát szegélyező gyep.

A szokatlan eset után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azt közölte: a felvételek alapján a felszikrázó autók okozhatták a tüzet.

A győztes Norrisnak a hajrában több olyan jó köre volt, amelyet egy-egy apróbb hiba miatt elvettek, és az utolsó ilyentől is megfosztották először a versenybírók, de végül megállapították, hogy nem hagyta el négy kerékkel a pályát, ezért visszakapta a győztes idejét.

A második helyen a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) végzett, a harmadik a 42 esztendős, kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso (Aston Martin) lett. A világbajnoki pontversenyben élen álló, címvédő holland Max Verstappen (Red Bull) negyedikként zárt.

A hazai közönség kitörő ovációval fogadta Csou Kuan-jüt, a Saubert versenyzőjét, aki azzal okozott meglepetést, hogy bejutott a harmadik szakaszba.

Az utolsó etapot esős időben teljesítették, ami miatt mintegy fél percet „lassult” a pálya, az autók pedig összevissza csúszkáltak az aszfalton.