szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszter szerint a kormány a jövő héten összeül, hogy döntsön a benzin- és dízelárak letöréséről. Az sincs kizárva, hogy újra ársapkát vezetnek be.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kormány akár az üzemanyagárstopot is visszahozhatja, ha másképp nem tudja letörni a magas magyarországi benzin- és dízelárakat – írja a Portfolio.

A tárcavezető a kijelentéseket a Központi Statisztikai Hivatal új adatsora kapcsán tette. A szervezet Nagy utasítására mostantól minden pénteken publikálja a régiós üzemanyagárakra vonatkozó statisztikáit. Az első ilyen most jelent meg, és meglepetést nem okozva kimutatta, hogy a környező országok közül tényleg Magyarországon az egyik legdrágább az üzemanyag: a benzin ára 3,2, a dízelé 5 százalékkal haladja meg a régiós átlagárat, ez az előbbi esetben plusz 20, utóbbiban plusz 30 forintban nyilvánul meg. Márpedig Nagy szerint a régiós középmezőnyben kellene lenniük, erről korábban állapodott meg a hazai piaci szereplőkkel.

Nagy a Portfolio tudósítása szerint arról beszélt, hogy a kormány a jövő héten összeül, és megnézi, szükséges-e beavatkozni annak érdekében, hogy a piac tartsa magát a fenti megállapodáshoz.

A jövő héten ki fog derülni, hogy a kormány mit lép. Szerdáig, csütörtökig kérem a türelmüket

– mondta Nagy, és hozzátette, hogy

nincs kizárva a benzinárstop újbóli bevezetése.

Nagy szerint mivel az üzemanyagárnak vannak egyéb összetevői is a nagykereskedelmi árazáson túl – példaként említette az árrést –, így akadnak egyéb opciók is az ármeghatározáshoz.

Nemrég bővebb cikket írtunk arról, hogy igazából nem látszik az árképzésben valódi mozgástér:

Nagy Mártonnak úgy kellene lejjebb parancsolnia az üzemanyagárakat, hogy valódi mozgástér nincs

Megint régiós éllovas a magyarországi benzin- és dízelár, a nemzetgazdasági miniszter így újra egyeztetni hívta a Molt és a Magyar Ásványolaj Szövetséget. De mit tehetnek valójában az árak lenyomásáért? És miért drágul az üzemanyag?