szerző:
Székács Linda
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rohamosan közelednek a májusi érettségik. Mutatjuk, hány órakor kezdődnek az írásbeli vizsgák az első héten és utána.

Május 3-án a nemzetiségi nyelv és irodalommal elstartol az idei érettségi szezon, az utolsó írásbeli pedig május 27-én lesz, amikor olaszból vizsgáznak majd a diákok.

Az írásbeli vizsgák már sokadik éve az első héten reggel 8 óra helyett 9-kor kezdődnek. Ez azt jelenti tehát, hogy az első héten esedékes magyar, matek, történelem, angol és német közép- és emelt szinten egyaránt 9:00-kor kezdődik.

A második héttől azonban - hiszen ekkor már a választott vizsgatárgyak lesznek - a délelőtti időpontban vizsgázóknak 8-ra kell beérni. Vannak viszont olyan tantárgyak is, amiből délutánonként lesz a vizsga. Ezek 14 órakor fognak elkezdődni.

Érettségizzetek velünk!

Mint minden évben, az Eduline-on idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről.

A vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk téjékozódhattok elsőként.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként pedig arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2024-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

A pontos vizsgabeosztást itt láthatjátok: