Hirdetés

Épp abban léphet vissza az iPhone 16 Plus, amiért megvennék az emberek



|

Rossz hír kapott szárnyra az ősszel debütáló modell kapcsán.

Hirdetés

Az Apple a 2020-ban piacra dobott iPhone 12, majd a következő évben debütált iPhone 13 modellcsalád esetében is megpróbálta feltámasztani a kompakt telefonokat, az erre szolgáló, 5,4 hüvelykes iPhone 12 minire és 13 minire azonban nem volt akkora kereslet, mint azt a gyártó várta.

A cupertinóiak ezért átlendültek az ellenkező irányba, és az iPhone 14 óta a Plus néven futó kiadás vette át a mini helyét, amely 6,7 hüvelykes kijelzővel szolgálja az igazán nagy képernyőre vágyó vásárlók igényeit. Ez jelenleg pont akkora, mint a jóval drágább Pro Max modell, egy friss pletyka szerint viszont már nem tart sokáig ez a kegyelmi állapot.

Hirdetés

Az egyik neves szivárogtató, a kijelzőiparra szakosodott Ross Young ugyanis nemrég arról számolt be az X felületén, hogy a várhatóan szeptemberben debütáló iPhone 16 Plus az értesülései szerint kisebb lesz, mint az iPhone 15 Plus, azaz legközelebb ebben az ársávban egy 6,7 hüvelyk alatti mobillal számolhatnak a vásárlók. Young sajnos nem tudja, hogy pontosan mekkora lehet a méretcsökkenés, az iPhone 16 Pro Max viszonylatában azonban ez még nagyobb különbséget hozhat, mint az elődmodellhez képest.

A következő generációs csúcsmodell kapcsán ugyanis hónapok óta kering az a több elismert forrás részéről is megerősített szóbeszéd, hogy az Apple szintet lép, és a jelenlegi 6,7 helyett 6,9 hüvelykes OLED kijelzővel fogja szállítani. Amennyiben tehát az iPhone 16 Pro Max nagyobb lesz, a 16 Plus pedig kisebb a mostaninál, az jelentős eltérést eredményezhet az eddig azonos méretben forgalmazott modellek között.

A szivárogtató szakmában persze semmi sem garantált, így az őszi rajtig még Young is módosíthatja az előrejelzését. A pletyka mindenesetre egybevág azzal a korábbi híreszteléssel, mely szerint az Apple erősebben meg szeretné különböztetni a csúcsmodellt az összes többi készüléktől, beleértve a sokáig azonos hardverrel értékesített Pro-kiadástól is, mivel manapság elsősorban az ilyen ultra prémium modellek hajtják a keresletet.

A Plus esetében a nagy kérdés most az, hogy a vásárlók vajon lenyelnék-e, ha hirtelen kevesebbet kapnának a pénzükért, hiszen ennek a modellnek épp az a lényege, hogy jóval nagyobb, mint a 6,1 hüvelykes alapkiadás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.