Gazdálkodás

Kiadvány jelent meg a mezőgazdasági- és erdei vadkárral kapcsolatban

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Vadkárkalauz” címmel kiadványt készített. A 20 oldalas tájékoztató a vad által a mező- és erdőgazdálkodásban okozott kár lehetséges megelőzésében és kezelésében nyújt szakmai és jogi segítséget a gazdálkodók számára.

Forrás: pixino.com

A múlt század közepe óta méretében folyamatosan növekvő hazai nagyvadállomány okozta vadhatás következtében a mező- és erdőgazdálkodók fokozódó mértékű vadkárral szembesülnek, ami az elmúlt évek romló gazdasági és környezeti feltételei mellett egyre súlyosabban érinti őket, kiadásnövekedést, illetve bevételcsökkenést okozva gazdálkodásuk során. A gazdák számára a vadkármegelőzés és vadkárérvényesítés ugyanakkor, leginkább a kellő informáltság hiánya miatt, nem ritkán nehézségekbe ütközik.

A NAK most megjelent kiadványából a gazdálkodók részletes tájékoztatást kaphatnak a vadkár kapcsán fennálló kötelezettségeikről, jogaikról és kárigény-érvényesítési lehetőségeikről. A „Vadkárkalauz” nyomtatott formában elérhető az Agrárkamara megyei szervezeteinél és a falugazdászoknál, valamint elektronikus formában a NAK honlapjáról is letölthető.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés