Tetszett a cikk?

A skót The Jesus and Mary Chain első magyarországi koncertjét adja a Mátrában.

Az idén 15 éves, alapvetően dark-alter-metál, ám az utóbbi években az indie és az elektronika felé is nyitott fesztivál a Facebookon adott hírt arról, hogy a Jesus and Mary Chain, amely idén új nagylemezt jelentetett meg Glasgow Eyes címmel, headlinerként fellép a Mátra-Sástón idén augusztus 15–19. között megrendezésre kerülő eseményen.

Fekete Zaj Fesztivál

✨ THE JESUS AND MARY CHAIN A FEKETE ZAJON ✨ Alig vártuk, hogy megmutathassuk nektek az idei Zaj egyik headlinerét: generációja egyik legmeghatározóbb zenekara, a brit zenetörténet kiemelkedő…

A Reid testvérek (az énekes, Jim és a gitáros, William) köré épülő Jesus and Mary Chain 1983-ban alakult a skóciai East Kilbride-ban (akkor még az együttes tagja volt az a Bobby Gillespie is, aki később a Primal Scream énekeseként lett indie rock sztár). Első nagylemezük, a Psychocandy 1985-ben jelent meg. Ezt azóta, a legfrissebb lemezzel bezárólag, nyolc album követett úgy, hogy a zenekar 1999 és 2007 között szüneteltette működését.

A Jesus and Mary Chain zenéjében az indie rock, a posztpunk, a dark wave, a shoegaze és a noise rock elemei keverednek helyenként némi elektronikával nyakon öntve. Igazi kultzenekarról van szó, amelynek a zenéje egyébként több filmben is felbukkant. Ezek közül talán a legismertebb a Sophia Coppola által rendezett Elveszett jelentés (Los In Translation), amelynek zárójelenetében a zenekara Just Like Honey című dala csendül fel.

Just Like Honey – The Jesus and Mary Chain (Lost in Translation ending scene)

This is the better quality ending scene from ‘Lost in Translation’ including ‘Just Like Honey’ performed by The Jesus and Mary Chain. Enjoy!

És akkor még két emlékezetes JAMC-dal:

The Jesus And Mary Chain – April Skies (Official Music Video)

The Jesus And Mary Chain – April Skies (Official Music Video) from the album ‘Darklands (1987) 🔔 Subscribe to UPROXX Indie Mixtape and ring the bell to turn on notifications: https://uproxx.it/mrln2hd ✅ Subscribe to the newsletter for weekly music recommendations in your inbox: http://indiemixtape.com 🎧 Stream the official Topsify playlist: https://lnk.to/IndieMixtape FOLLOW UPROXX INDIE MIXTAPE ➕Website: https://uproxx.com/indie ➕Instagram: https://instagram.com/indiemixtape ➕Twitter: https://twitter.com/indie_mixtape ➕Facebook: https://facebook.com/indiemixtape ABOUT UPROXX INDIE MIXTAPE: Indie Mixtape is the go-to for all things indie music.