2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Vezetni szeretők álma – őszre felújítják a csodálatos bükki erdőkben kanyargó 25-ös utat
unsplash.com

Vezetni szeretők álma – őszre felújítják a csodálatos bükki erdőkben kanyargó 25-ös utat

magyarepítok.hu, MTI

2024.04.17. 15:30 - Móré Levente

Az Eger és Szilvásvárad közötti, éles kanyarokkal tűzdelt 25-ös főutat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. újíthatja fel.

Hirdetés

1984 után idén is Szilvásvárad ad otthont a négyesfogathajtó világbajnokságnak szeptember 4-8. között. A neves lovas világeseményt újra az Eger melletti település rendezheti – adta hírül az MTI. 1984-ben hazánk nemzetközi elismerések sorát kapta a rendezésért, a magyar fogathajtást az élvonalba emelte, és sokan máig emlékeznek arra, hogy 40 évvel ezelőtt a versenyzők között Fülöp herceg is rajthoz állt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint az eseményhez kapcsolódóan, állami támogatásból 22 kilométernyi utat újíthatnak fel a HE-DO munkájával, mintegy 2,4 milliárd forint értékben.

A beruházás a 25-ös főút mellett a Szarvaskő-Vadna összekötő utat is érinti.

 

 

Szerdán átvette a munkaterületet a kivitelező, aki várhatóan 120 nap alatt készül el a munkálatokkal. Ez idő alatt a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet, míg a többi szakaszon a burkolat és az útpadka újul meg; emellett három hídnál magassági korrekciót is végeznek. A fejlesztés része a burkolati jelek festése és a közlekedési táblák cseréje is - tették hozzá.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a munkák helyszínén félpályás forgalomkorlátozás lesz, az autósok Egerbakta-Bátor-Szúcs és Egercsehi felé kerülhetnek.

 

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.SzilvásváradEgerútépítésútfelújításHE-DO

Hírlevél

Hirdetés