Termésmeghatározó tényező a kultúrnövényeink regenerálódása

Termésmeghatározó tényező a kultúrnövényeink regenerálódása (x)

PR
A piaci körülmények alakulása miatt nagy szükség van a jó minőségű, bő termésre, aminek eléréséhez gazdaságos technológia szükséges, ahol lehet takarékoskodva. Így előtérbe kerülnek a „többfunkciós”, jól keverhető, könnyen technológiába illeszthető anyagok.

A RhizoMagic™ stresszoldó, növénykondicionáló és levéltrágya megfelel a többfunkciós meghatározásnak, jól keverhető gyomirtó, rovar- és gombaölő szerekkel egyaránt, így jól illeszkedik a szántóföldi és kertészeti növényvédelmi technológiába is.

Nézze meg, mit tapasztaltak mások a növényi stresszek elleni védekezésben!

A RhizoMagic™ növény- és talajkondicionáló szer az elmúlt években már számos, akár egymással ellentétes stresszhelyzetben is bizonyított, illetve stresszmentes állományokban is mérhető a termésnövelő és minőségjavító hatása. A gyakorlati tapasztalatokról részletes információkat talál a RhizoMagic™ Online Tudástárban.

Kiknek szól a RhizoMagic™ Tudástár?

Aki még nem használta a készítményt, ebből a gyűjteményből képet kaphat azokról a tapasztalatokról, hogy mások különböző kultúrákban és körülmények között milyen eredménnyel használták.

Aki már használta a készítményt, az meg tudja nézni, hogy más évjáratban, más területen vagy más stressztényezők esetén hogyan vált be az alkalmazása.

Mi található a Tudástárban?

Az üzemi termelői tapasztalatoktól a kísérleti eredményekig számos összehasonlító ábra, kezelés előtti és utáni fotó, terméseredmény, valamint videós beszámoló található a kezelés helyére és idejére szűrve:

  • Több mint 20 különböző kultúrnövény (szántóföldi és kertészeti)
  • 18 különböző stresszhelyzetre nyújtott megoldás
  • Közel 100 gyakorlati példa a technológiába illesztésre (kezelés oka: növénykondicionálás)

Néhány kiragadott példa a kukorica és napraforgó területéről:

Gyomirtó stressz csemegekukoricában

A csemegekukorica gyomirtása után fitotoxikus tünetek jelentkeztek. A RhizoMagic™ kezelést követő 4 nap elteltével már teljesen regenerálódott az állomány.

Korábban stresszes csemegekukorica (balra) RhizoMagic™ kezelés után 4 nappal (Tiszavasvári, 2023.06.22.)Korábban stresszes csemegekukorica (balra) RhizoMagic™ kezelés után 4 nappal (Tiszavasvári, 2023.06.22.)

Jégkár elleni védelem kukoricában

Az 5-7 leveles kukorica állományt 2023.06.02-án heves jégverés sújtotta. Az ezt követő 2-szeri RhizoMagic™ kezelés eredményeként a növények látványosan regenerálódtak, július közepére már utolérték a jégverést nem kapott állományt.

Technológiába illesztés és aszálystressz elleni védekezés kukoricában

A gyomirtással egymenetben kijuttatott RhizoMagic™ hatására a kukorica állomány utolérte a szomszédos, 7-10 nappal korábban vetett táblákat és azokkal ellentétben az aszálystressz tünetei sem látszottak a növényeken.

Gyomirtóstressz napraforgóban

A gyomirtóstressze napraforgó RhizoMagic kezelés hatására néhány nap alatt kiheverte a stresszt.

Gyomirtóstresszes napraforgó kezelés előtt, majd regenerálódó állomány a RhizoMagic™ kezelés után 3 és 7 nappal (Pókaszepetk, 2022.)Gyomirtóstresszes napraforgó kezelés előtt, majd regenerálódó állomány a RhizoMagic™ kezelés után 3 és 7 nappal (Pókaszepetk, 2022.)

Technológiába illesztés napraforgóban

Látóképen 2021-ben a kétszeri RhizoMagic™ kezelés hatására a napraforgó termésátlaga még az üzemi technológia eredményét is mintegy 20%-kal felülmúlta.

Poszt gyomirtással és gombaölő szeres kezeléssel egyidőben kijuttatott 2x2 l/ha RhizoMagic™ hatása napraforgóban (Debrecen-Látókép, 2021)Poszt gyomirtással és gombaölő szeres kezeléssel egyidőben kijuttatott 2x2 l/ha RhizoMagic™ hatása napraforgóban (Debrecen-Látókép, 2021)

További információkért és részlekért keresse fel a RhizoMagic™ Online Tudástár weboldalát, ahonnan továbblépve minden termékinformációt megtalál! A készítmény beszerzéséért vegye fel a kapcsolatot kereskedő partnereinkkel!

Rácz Tibor, FMC-Agro Hungary Kft.

(x)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A sebesség minden, csak nem állandó (x)
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

Fagykár után (x)
Támogatott tartalom

Fagykár után (x)

Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

Támogatott tartalom

Fagykár után (x)

Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 30. 16:02