Trend Üzemanyagcellák új generációján dolgozik az AVL és a Red Bull

Üzemanyagcellák új generációján dolgozik az AVL és a Red Bull

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.17 09:22

Üzemanyagcellák új generációján dolgozik az AVL és a Red Bull

Fotó: AVL

Az AVL mobilitási technológiával foglalkozó vállalat és a Red Bull Advanced Technologies együttműködik az üzemanyagcellák új generációjának fejlesztése érdekében. A duó különösen az üzemanyagcellák teljesítménysűrűségén kíván dolgozni.

Az együttműködés célja az üzemanyagcellák optimalizálása a repülés, a jövőbeli motorsport-sorozatok és más „maximális hasznos teherbírású alkalmazások" igényeinek kielégítésére. Ennek érdekében kétharmaddal könnyebbek lesznek a hagyományos üzemanyagcellás rendszereknél, és az AVL szerint új teljesítménysűrűségi dimenziókat érnek el.

Az együttműködés egyesíti „az AVL PEM üzemanyagcella-technológia iparágvezető portfólióját és a Red Bull nyertes technológiáit és újszerű módszereit a könnyűszerkezetes tervezés, a konstrukció és az aerodinamika területén" – nyilatkozták. A közös vizsgálatok alapján a duó úgy véli, hogy „drasztikus javulást" lehet elérni a gravimetrikus teljesítménysűrűségben: A megcélzott értékek 6 kilowatt/kilogramm stack-szinten és 2 kilowarr/kilogramm rendszerszinten – idézi az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink