eur:
390.53
usd:
364.26
bux:
68303.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A magyar csapat a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 3. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzés előtt a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Juhász István: ez még mindig a jövő csapata

A Magyar Kézilabda Szövetség sportszakmai igazgatója a norvégok elleni súlyos vereség után sem aggódott a női válogatott miatt.

A debreceni olimpiai selejtezőn történt meg először, hogy a női kézilabda-válogatott kiegyensúlyozottan jó teljesítményt tudott nyújtani – mondta a Magyar Kézilabda Szövetség sportszakmai igazgatója.

„Láttuk már ezt a csapatot helyenként jól játszani, voltak jó félidők a norvégok vagy a dánok ellen. Most jött el az a pillanat, hogy a világ élvonalába tartozó svédek ellen végig uraltuk a meccset, nem csak jó perceink voltak. Ebből a győzelemből tudtunk építkezni, és amikor jött a nagy tét, a japánok ellen, akkor sem remegett meg a kéz” – fejtette ki Juhász István.

A sportvezető kiemelte, végig nyugodt volt a svéd elleni meccsen, hiszen látszott a koncentráltság a csapaton.

A mostani válogatott gerincét a 2018-ban juniorvilágbajnok játékosok alkotják, a szövetségi kapitány pedig akkor is Golovin Vlagyimir volt. Juhász István szerint a válogatott úgy uralta most a torna mezőnyét, ahogy 2018-ban a vb-jét is – ráadásul a helyszín akkor is Debrecen volt.

„Még mindig szemtelenül fiatal a keret, ez nem a jelen, hanem még mindig a jövő csapata”

– mondta az igazgató, példaként említve, hogy a norvégoknál 70-tel több az átlagválogatottsági szám. Ahogy egyre több szakmai tapasztalattal rendelkeznek a játékosok, és beleérnek a mezőnybe, úgy a legjobb négyet szorongathatja majd folyamatosan a magyar csapat – tette hozzá.

Juhász István azt mondta, akkor sem aggódott, amikor a csapat 15 góllal kikapott Norvégiától egy héttel a selejtező előtt. A felkészülésnek az az időszaka arról szólt, hogy a következő hétre friss legyen a keret, komoly erőnléti és taktikai munka zajlott, úgy volt felépítve, hogy a selejtezőre rendben legyenek.

Az MKSZ sportszakmai igazgatója kiemelte: az olimpián a csoportból való továbbjutás cél, és reméli, hogy ott lesz a női válogatott Lille-ben, a negyeddöntőben.

Az olimpiai csoportok sorsolását kedden délután tartják.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×