A 2026 tavaszára elkészülő létesítményben korábban sosem kiállított emléktárgyak láthatók majd, valamint egy Junkers Ju-52-es és egy Lockheed Constellation repülőgép is helyet kap benne.

A hangárra emlékeztető csarnok építése elkezdődött, és a tervek szerint két év múlva nyílik meg a cég közleménye szerint a frankfurti repülőtér 1-es termináljával szemközt, a Lufthansa Aviation Center szomszédságában.

Forrás: Lufthansa

A mintegy 3800 négyzetméter alapterületű, extenzív zöldtetővel, hőszivattyúkkal és napelemekkel felszerelt létesítmény rendezvényekre is kibérelhető lesz. Akár ezer ember befogadására alkalmas, így konferenciákat, egyéb eseményeket lehet majd ott rendezni a vállalat tájékoztatása alapján.

A galériás kialakítású látogatóközpontban a nagyközönség által eddig nem látott, a Lufthansa történelmét bemutató emléktárgyak kapnak helyet, egy Ju-52-es és egy Lockheed L-1649 Starliner mellett.

Utóbbi az a példány, amelyet a Deutsche Lufthansa Berlin Stiftung repülőképes állapotba tervezett hozni, hiszen a német légitársaság múltjának jelentős állomása volt a Constellation típus forgalomba állítása. A donorgépek bevonásával és magyar szakemberek közreműködésével zajló projektről korábban az AIRportal.hu több cikkben is beszámolt (az első rész ide kattintva, a második ide kattintva, a harmadik pedig ide kattintva olvasható).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ám hosszú évek és eurómilliók után kiderült, hogy nem repülhet többé a gép, aztán 2022 őszén döntötte el a cég a Flightglobal cikke szerint, hogy kiállítási tárgy lesz belőle a rekonstrukció végeztével.