szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy dobásnak szánják, habár a Barbie bevételeit nehéz lesz überelni.

Több olyan filmet szeretnénk készíteni, amelyeknek olyan hatása van, mint a Barbie-nak

– mondta Margot Robbie pár hónapja a Varietynek, utalva produkciós cége, a LuckyChap munkájára. Most kiderült, hogy mi lesz a következő nagy dobás: a klasszikus társasjáték, a Monopoly filmes feldolgozása.

Ahogy a Barbie és a Saltburn esetében, úgy itt is a Robbie-féle cég lesz a producer, az amerikai játékgyártó vállalathoz tartozó Hasbro Entertainmenttel közösen. Utóbbi filmes részlegvezetője, Zev Foreman szerint a társas nagyszerű alapot tud biztosítani a történetmesélésre.

A Monopoly-film fejlesztésére már több mint egy évtizede voltak-vannak próbálkozások, a mostanit nem titkoltan blockbusternek szánják. A Barbie sikerét ugyanakkor nem lesz könnyű megugrani: tavaly ez volt a legnagyobb bevételt, közel másfél milliárd dollárt hozó film.

A Monopoly ötlete Lizzy Magie amerikai feministától származik, aki 1904-ben találta ki az akkor még Landlord’s Game-nek elnevezett játékot. Akkor vált igazán elterjedtté és közkedveltté, amikor 30 évvel később, éppen a gazdasági világválság idején elindult a gyártása, írja a BBC.