Helytakarékos Lightspeed klaviatúra a Logitech fémjelzésével

A három színben kérhető megoldás jobban programozható, mint elődei.

A Logitech egy 60 százalékos kivitelű, vezeték nélküli billentyűzettel szaporította termékpalettáját, amelyet feketében, fehérben vagy magentában választhatunk, és a PRO X 60 nevet kapta.


[+]

A 2,4 GHz-es Lightspeed rádiót vagy Bluetooth kapcsolatot használó, lebegőgombos periféria leforrasztott, optomechanikus elven működő és gyárilag megkent GX switch-ekkel rakható kosárba, amik lineárisak vagy taktilisek egyaránt lehetnek. A kettős fröccsöntésű PBT kupakok átengedik a gombonként címezhető Lightsync RGB világítás fényét, miközben a készülékház balján egy tekerőkapcsoló nyert elhelyezést egy állapotjelző LED szomszédságában. Kiosztás tekintetében US ANSI és többféle ISO egyformán szerepel az alternatívák közt, azonban a magyar karaktereket illetően egyelőre nem áll módunkban érdemben nyilatkozni.


[+]

A tasztatúra egyik szexepilje, hogy a G Hub szoftverben aktiválható Keycontrolnak hála egy billentyűre akár 15 funkciót is felprogramozhatunk, és ha ezt a G-Shifttel kombináljuk, rögvest életbe léptethetünk egy másik réteget, lényegesen redukálva ezzel a kompakt formátumból eredő korlátokat. Persze egyszerűbb lett volna az eszközt QMK/ZMK-kompatibilissé tenni, ami ebben a kategóriában mondhatni már elvárható, de egy ekkora volumenű mainstream vállalat esetében meg tudjuk érteni ennek elvetését.


[+]

A félmerev hordtáskával értékesített apparátus műanyagból lévő alján a csúszásgátló gumitappancsoknak kihajtható lábak szolgálnak társaságul, ám a vevőegység részére odabiggyesztett tárolórekesz ugyancsak itt található. A legfeljebb 65 órára elegendő energiát elraktározó akkumulátort az 1,8 méter hosszúságú USB Type-C/Type-A kábellel tölthetjük fel, amellyel egyébként a madzagos üzemmódot is inicializálhatjuk. A módváltók a felső (hátsó) perem jobbján állomásoznak, dedikált formában.


[+]

Az 1000 Hz-es polling rate-tel dolgozó klaviatúra már előrendelhető a cég webshopjában, és dobozára (a specifikációkat nézve elég húzós) 64 000 forintos összegről szóló árcédulát ragasztottak – ez alól csak a vadító rózsaszínben feszítő változat a kivétel, hiszen azért 73 500 forintot kell leszurkolnunk a kasszánál. A szállítás várhatóan április 16-án veszi kezdetét, a garanciaidő 2 év.


[+]

Előzmények

Hirdetés