Tévéhez is használható a Panasonic új mobil rádiója

Az SC-HS30 úgy néz ki, mint egy hagyományos rádió, de támogatja a Bluetooth interfészt is.

A Panasonic bejelentette, hogy egy meglehetősen érdekes, szokatlan eszközzel lép színre. Ez az SC-HS30 típusjelzésű készülék, amely első pillantásra olyan, mintha egy hagyományos kisrádió lenne. Mivel a japán cég időről-időre bemutat ilyen termékeket, ezért ez nem okozott volna különösebb meglepetést.

Panasonic SC-HS30
Panasonic SC-HS30 [+]

A friss készülék azonban rendelkezik olyan extrával, amely megkülönbözteti a legtöbb hasonló megoldástól. Támogatja ugyanis a Bluetooth technológia használatát, így akár BT hangsugárzóként is bevethető. Sőt, a dobozában megtalálható egy USB-s adóvevő, amelynek révén olyan eszközökre is csatlakoztatható, amelyek egyébként nem támogatják a Bluetooth interfészt. Ilyenek lehetnek például a régebbi típusú televíziók, és a vállalat kimondottan a tévék kiegészítőjének is szánja e berendezést. A Panasonic SC-HS30 tehát igen jó szolgálatot tehet akkor, ha valakinek a hallása már nem az igazi.

A kompakt (261 x 83 x 157 mm) kialakítású, 1,2 kilogrammos modell nem rendelkezik beépített, tölthető akkumulátorral. A működéshez szükséges energiát 4 AA típusú ceruzaelemről kapja. Érdekesség, hogy helyett kapott rajta egy USB port, amelyen keresztül a rádugott telefon tölthető, és van rajta egy fejhallgató (3,5 mm jack) kimenet is. AM/FM tuner található benne, rendelkezik monokróm LCD kijelzővel és az állomások elmentését is lehetővé teszi.

A modell első körben Japánban kerül boltokba, 25 000 jenes, azaz mintegy 60 000 forint áron.

Előzmények

Hirdetés