szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt hetekben már két új klipje is megjelent, és újabb videóval jelentkezett a Carson Coma.

A Carson Coma több mint 10 ezer ember előtt ünnepelte ötödik születésnapját az MVM Dome-ban szombaton, szerdán pedig máris új klippel jelentkezett. Az Orrvérzés című szám és a klipje az irracionális félelmekről szól az 1980-as évek nyomozós sorozatainak hangulatába öltöztetve.

Az új dalt Gaál Péter, a csapat ütőhangszerese szerezte; ő énekel a Hagyjál, lomtalanítok! című punkszámban is.

„A dal többek között azokról az intruzív gondolatokról és szorongásokról szól, amelyek nekem sokszor az irracionális halálfélelemhez kapcsolódnak, mint például az a gondolat, hogy főzés közben elejtem a kést, ami pont úgy esik, hogy megvágja a lábamat, amitől elvérzek. Az adott szituációban full komoly, de visszagondolva sokszor inkább komikusnak találom. Persze azért tényleg remélem, hogy nem fog semmi ilyesmi történni” – mondta a dalról a zenész.

A klipet Fazakas Lóci rendezte: „A klip Lóci ötlete volt; az elején Törvények és pofonok címen futott, és nem is kizárólag ehhez a dalhoz készült. Az első verzió szinte teljesen a 80-as évek nyomozós sorozataiból (mindannyiunk nagy kedvencei, Columbo, Ötvös Csöpi-filmek stb.) inspirálódott” – nyilatkozta Gaál. – „Amikor eldöntöttük, hogy ez legyen az egyik single, akkor ezt az ötletet felhasználva alakítottunk a koncepción; belekerült valamennyire a dal mondanivalója, és vele egy Twin Peaks-es vibe, avagy Linda és David Lynch találkozása.”

A Carson Coma legutóbbi koncertjéről itt írtunk. Az együttes Budapesten legközelebb szeptember 20-án lép fel, a Budapest Parkban.

Fantomrezgés, tábortűz, kifütyült Orbán Viktor – ilyen volt a Carson Coma-koncert

Mindössze ötéves a Carson Coma zenekar, de már kiadott négy albumot, besöpört egy halom díjat, szombaton pedig a legnagyobb fedett koncerthelyszínen, az MVM Dome-ban mutatta be, mi az az egyre dühösebb kreolkék életérzés.