Megrepedt vezérlőhíddal érkezhet az inteles MSI alaplapunk

A MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi kapcsán felmerült hiba gyökerét már beazonosították, és megkezdődött a garanciális ügyintézés.

Az elmúlt néhány hónapban többen is beszámoltak egy olyan problémáról a különböző online fórumokon, ami az MSI Intel Z790-es vezérlőhíddal szerelt alaplapjait kínozza, pontosabban a MAG Z790 Tomahawk Wi-Fi egyes példányait.


(forrás: Joshi Repair @ YouTube) [+]

Arról van szó, hogy az említett modell a beépítést követően egyszerűen nem hajlandó bootolni (szóval már kibontáskor működésképtelen), és mint kiderült, ennek az az oka, hogy a vezérlőhídon repedések keletkeznek. A Joshi Repair nevű YouTuber egy videóban prezentálta, hogy a hűtőbordát eltávolítva ezek első pillantásra csak karcoknak tűnhetnek, de némi izopropil-alkohol és egy hőkamera segítségével bizonyságot nyert, hogy ennél komolyabb a helyzet.


(forrás: Joshi Repair @ YouTube) [+]

Időközben az MSI is reagált a dologra a hivatalos Reddit profilján keresztül, és elmondásuk szerint a gondot az okozza, hogy az ominózus daraboknál a lapkát fedő bordázat csavaros rögzítése egy korábbi generációs dizájnt használ, amely végül sérüléshez vezet. A cég hozzátette, hogy a szükséges javításokat már kieszközölték a gyártósoraikon, és kérik a érintetteket, hogy mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot a terméktámogatást intéző részlegükkel, hogy kicserélhessék a selejtes állapotban szállításra küldött deszkákat. Amennyiben választottunk előzőleg már bebootolt, elvileg nyugodtan hátradőlhetünk a székben.

Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy más típusokkal előfordulhat-e hasonló meghibásodás (jelenleg úgy fest, hogy nem), az mindenesetre biztató, hogy a gyógyírt megtalálták, és a garanciális procedúra is folyamatban van.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés