Itt az Imagination, nagyobb teljesítményű Catapult magja

Az APXM-6200 64 bites dizájnt kínál a célzott piacok számára.

Még a 2021-es év végén írtunk arról, hogy az új, Catapult termékcsaládon belül, RISC-V dizájnokat használó CPU IP-ket kínál majd az Imagination. A cég most bejelentette az első, nagyobb teljesítményszintre tervezett magját, amely az APXM-6200 jelzést viseli, és elsődlegesen ipari, illetve szórakoztató elektronikai felhasználásra készült.

A 64 bites, RISC-V RVA22 profilú utasításarchitektúrát alkalmazó mag out-of-order logikát használ, vagyis a beérkező feladatok sorrendtől függetlenül dolgozhatók fel a 11-lépcsős futószalaggal. A privát, maximum 128 kB-os L1 gyorsítótárakkal felvértezhető fejlesztés órajelciklusonként két utasítást képes betölteni, továbbá vektor- és kriptográfiai műveleteket biztosító kiterjesztést is kínál.


[+]

A 128 bites AXI4 buszarchitektúrát alkalmazó konstrukcióban négy mag köthető össze koherensen, a megosztott L2 gyorsítótár magonkénti kapacitása pedig maximum 1 MB lehet. Opcionálisan ECC memória is támogatható, továbbá az adott lapkába épített gyorsítók akár koherensen elérhetik az L2 gyorsítótárat.

Az Imagination már várja az érdeklődők jelentkezését, teljes rendszerchipre vonatkozó igény esetén pedig optimalizált GPU IP-ket is tudnak biztosítani.

Előzmények

Hirdetés