szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szokatlan és sokat mondó, hogy egy ekkora színésznek még nincs szerződése a következő évadra.

„Én még nem írtam alá szerződést a következő évadra semmilyen formában, és amíg ez nem történik meg, addig értelmetlen erről beszélni” – mondta Udvaros Dorottya a Blikk megkeresésére. A lap úgy tudja, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő 22 év után otthagyhatja a Nemzeti Színházat, információik szerint nem saját döntéséből, hanem mert Vidnyánszky Attila igazgató nem hosszabbította meg a szerződését.

A lap kérdésére, hogy tárgyalnak-e a hosszabbításról, Udvaros azt mondta: „Amiről tárgyalunk, az nem publikus.”

A Blikknek egy neve elhallgatását kérő színházi vezető azt mondta, szokatlan és sokat mondó, hogy egy ilyen kiemelt művésznek április közepe felé még nincs meg az érvényes szerződése a következő évadra – a hosszabbítással kapcsolatos ajánlatot általában február 28-áig meg kell tenni.

A lap emlékeztet arra, hogy Udvaros Dorottya az utóbbi időben a Nemzeti Színházat érintő és közéleti kérdésekben is megszólalt. Részt vett az SZFE-tüntetéseken, a Nemzetiben történt baleset után pedig helyeselte Vidnyánszky Attila lemondását.

Udvaros Dorottya a Nemzeti Színház balesetéről: „Keressék tovább a felelősöket, nem lehet mismásolni”

A Nemzeti Színház színésze arról is beszélt, miért volt fontos számára kiállni az SZFE elfoglalása ellen vagy a Meseország mindenkié című könyv mellett.

Udvaros Dorottya jelenleg négy színdarabban játszik a Nemzetiben.