Inzone H5: felsőkategóriás gamer headset a Sony műhelyéből

Kipróbáltuk a játékosoknak (is) szánt, vezeték nélkül is használható mikrofonos fejhallgatót.

Sony Inzone H5

A Sony – igazodva a trendekhez és követve versenytársai példáját – két évvel ezelőtt létrehozta saját, alapvetően játékosokat célzó eszközeinek szánt almárkáját. Ez az Inzone, amely monitorokat és perifériákat tartalmaz.

Sony Inzone H5
Sony Inzone H5 [+]

A vállalat tavaly karácsony előtt kezdte el hivatalosan forgalmazni Magyarországon az Inzone H5 névre hallgató, vezeték nélküli, mikrofonos fejhallgatót. Ebben a szektorban a versengés öldöklő, és hibázni is könnyű, mint ahogy azt a múltbéli tapasztalataink is bizonyítják. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mit tud nyújtani az a Sony ebben a termékkategóriában, mert csupa szépet és jót ígértek.

Elegáns külső

Jó pár olyan gamer fejhallgató akad, amely kifejezetten figyelemfelkeltő, kicsit akár bazári külsővel bír, azonban a Sony Inzone H5 esetében épp az ellenkező irányba indultak a formatervezők. Itt nincsenek LED-ek, foszforeszkáló halálfejek, csillámok vagy más hasonló, feltűnő díszítőelemek. A modell érezhetően a PlayStation 5 konzolnál lefektetett dizájnvonalat követi, vagyis letisztult, minimalista, ami a mi ízlésünkhöz közelebb áll. Ennek köszönhetően egyébként akár a munkahelyen is fel lehet tenni, nem fog senki úgy nézni ránk, mint egy bolondra. Létezik belőle egyébként fekete változat is, de azt élőben nem láttuk.


[+]

A készülékház bal oldalán található egy-egy 3,5 mm-es analóg audió és egy USB Type-C csatlakozó, amelyek közül az utóbbi az akkumulátor töltésére szolgál. Ezek társaságában helyezték el a hangerőszabályozó tárcsát, amely kellően nagy, így könnyen kezelhető. A másik hangszóróházon kapott helyett a bekapcsológomb, valamint a játékhangok és a csevegés hangerejének egyensúlyát állító gombpár. A hangszóróház 90 fokban elfordítható, viszont be nem hajtható, pedig az hasznos lett volna a hordozhatóság szempontjából.


[+]

A dobozban egy másfél méteres, 3,5 mm-es jack dugókban végződő kábelt, egy USB Type-C kábelt és egy használati utasítást mellékelnek, tehát tartalék fülpárnát nem kapunk, ami sajnálatos, hiszen tapasztalataink szerint elsőként ez a komponens szokott elvásni, tönkremenni a fejhallgatóknál. A készülékház műanyagból készült, és elég strapabírónak tűnik, viszont a nedvességet nem tolerálja jól, nem cseppálló.

Főbb paraméterek
Sony Inzone H5 (WH-G500) headset
Kialakítás zárt, over-ear
Hangszóró dinamikus, 40 mm
Frekvenciaátvitel 5 - 20 000 Hz
Impedancia 21 ohm
Érzékenység 89 dB
Teljesítmény n. a.
Kábel hossza 150 cm
Súly 260 gramm
Csatlakozó USB Type-C, 3,5 mm analóg audió
Vezeték nélküli kapcsolat Van, rádiós (2,4 Ghz)
Hatótáv kb. 15 m
Tartozékok használati utasítás, töltőkábel, 3,5 mm jack kábel, USB adóvevő
Extrák Rádiós adatátviteli kapcsolat (2,4 GHz), szoftveres vezérlés
Gyártó honlapja www.sony.hu
Termék honlapja Sony Inzone H5
Fogyasztói ár kb. 50 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés