szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szabó Eszter Ágnes képzőművész több alkotása mémmé vált, köztük a „Nagymamám, Zalai Imréné találkozása David Bowie-val” című falvédő.

Ötvennyolc éves korában meghalt Szabó Eszter Ágnes képzőművész, aki többek között vicces hímzett falvédőiről vált ismertté – adta hírül Víziváros Facebook-oldalán Képes Gábor.

Víziváros

“Olyan a város, mintha kifújták volna belőle a dolgokat. Teljesen megváltoztak az utcák, a piacok konganak az ürességtől, egyre több a bezárt üzlet. A belváros nagy része slam, a körúti kapualjak…

Szabó Eszter Ágnes 1966-ban született Budapesten. A Pécsi Tudományegyetem Rajz-Vizuális nevelés szakán, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakán diplomázott. Művészetében foglalkoztatták a társadalmi témák, hogy tegyen a szegénység és a pazarlás ellen, illetve számos alkalommal vonta be a közönséget az alkotásba.

Művei közül alighanem az 1998-ban készült, „Nagymamám, Zalai Imréné találkozása David Bowie-val” című falvédő a legismertebb. Emellett a diákokkal küzdő rendőrökről, az SZFE-tüntetésekről és meleg párokról is készített hímzéseket.