Április elején sincs hiány a hardverekből

Ez alkalommal a monitoroké és a címkenyomtatóké a főszerep, de egy ház, egy egér és egy DAC is színre lép.

Ház, egér, DAC

Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. Az árakat a cikk megjelenése előtti napon aktualizáljuk, de a jelen piaci helyzetben akár egy nap elteltével is változhat az ára a termékeknek. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Ezúttal egy ATX-es házzal indítjuk a Hazai Pályát, ami 37 200 forintért lehet a miénk. A Thermaltake V250 TG ARGB névre keresztelt, 7 bővítőhelyes géplak 477 mm-es magasságához 216,5 mm-es szélesség, illetve 430 mm-es mélység társul, és balról 4 mm vastag edzett üveglappal takart, kétkamrás belsejében maximum 160 mm magas processzorhűtő és 320 mm hosszú videokártya fér el. Az üresen 6,06 kilogrammos miditoronyba hat ventilátort pakolhatunk, ebből négy 120 mm-es, fixen 1000 rpm-es példány tartozék, az előre beszereltek ráadásul ARGB LED-esek.

Thermaltake V250 TG ARGB
Thermaltake V250 TG ARGB [+]

A vizes rendszerek hívei három radiátorban gondolkodhatnak, és a szintén üveget viselő előlap mögé 360 mm-es is becsavarozható. A fényeket a bekapcsoló melletti RGB gombbal vagy ASUS Aura Sync, ASRock Polychrome Sync, MSI Mystic Light Sync, esetleg Gigabyte RGB Fusion 2.0 vezérléssel állíhatjuk. A porszűrőkkel óvott beltér két 2,5, plusz két 2,5 vagy 3,5 hüvelykes háttértárolót képes fogadni, azonban azt nem árt észben tartani, hogy ha a kukkolóréssel megbolondított tápkamrából nem távolítjuk el a kéteszközös kombókeretet, a tápegység 200 helyett csak 160 mm hosszú lehet. A kivezetéseket a tetőlemez elejére rakták, egy USB 3.2 Gen 1 Type-A, két USB 2.0 konnektor és dupla audio jack került ide.

A felsőkategóriás, ergonomikus, ugyanakkor vezetékmentes egérre vágyóknak lehet érdekes a közelmúltban debütált, ötgombos Sprime PM1 (a Ninjutso almárkája). A 47 990 forintba kerülő, feketében, fehérben vagy pirosban választható kurzorkergető 120 mm hosszú, 60 mm széles és 40 mm magas, bevonatos (matt) burkolata pedig 26 000 cpi-ig skálázódó, 650 ips-os/50 g-s – Motion Sync-es – PixArt PAW 3395 érzékelőt rejt. A csavaros előfeszítéssel finomított főklikkek alá az Omron könnyed, optomechanikus elven működő switch-ei költöztek, míg a görgő 9 mm-es TTC Gold enkódert kapott, és a rendkívül alacsony, 45 grammos tömeget egy speciális, meglehetősen rugalmas, rostos kompozitból gyártott felső borítással (és a gazdagon perforált nyomtatott áramköri lappal) sikerült a tervezőknek elérni, aminek merevítéséért egy belső, rácsozatos elem felel.

Sprime PM1
Sprime PM1 [+]

A 2,4 GHz-es rádióval serénykedő modell nagyjából 80 órás tartalékokkal bíró, 250 mAh-s akkumulátorát USB Type-C/Type-A parakábellel tölthetjük fel, és a hasán virgin grade PTFE tappancsok állomásoznak egy cpi-deviációt csökkentő szenzorgyűrűvel kiegészítve. A polling rate plafonja egyelőre 1000 Hz, viszont a jövőben meg fog jelenni egy külön megvásárolható vevőegység, amellyel megnyílik az út a 8000 Hz előtt. Az üzemidő mérséklésének árán aktiválható a fokozott reszponzivitással kecsegtető, úgynevezett competitive (verseny) mód. A fontosabb beállításokat plug and play is elérhetjük, szoftveresen pedig a kevesebb mint 10 MB-os Sprime Memory Manager vagy egy felhős konfigurátor lesz segítségünkre. Amennyiben szeretnénk extra talpakat, a két szettet tartalmazó csomagért 3590 forintot kell kifizetnünk.

Az internetes árlistákat mobilis digitális-analóg konverter után bújók igényeit elégítheti ki a 79 990 forintért értékesített, alumíniumházas iFi hip-dac 3, amin egy 4,4 mm-es és egy 3,5 mm-es audio jacket helyeztek el, a hangforrással USB Type-C csatalkozón keresztül létesít kapcsolatot, és egy töltő funkciót ellátó USB Type-C interfész is került rá. Az MQA technológiából profitáló apparátus belsejében 16 magos, 2000 MIPS teljesítményű XMOS mikrokontroller, 512 kB memória, S-Balanced áramkör, új kristályoszcillátorral megfejelt, továbbfejlesztett GMT áramkör és Burr-Brown Native chipset dolgozik, és a Hi-Res True Native visszajátszás MP3, DSD256, PCM384 és DXD384 formátumokkal valósítható meg.

iFi hip-dac 3
iFi hip-dac 3 [+]

Az XBass révén a középtartomány lemészárlása nélkül srófolhatjuk fel a basszust, az iEMatch a nagy érzékenységű IEM (in-ear monitor) fülesek számára optimalizálja a jelet, és a PowerMatch gondoskodik arról, hogy fejhallgatónk megfelelő mértékű energiát kapjon. A 102 x 70 x 14 mm-es kütyü 2200 mAh-s aksija legfeljebb 12 óráig húzhatja, az analóg hangerőszabályzó tárcsa két oldalán állapotjelző LED-ek pihennek (a töltöttségi szintet indikáló fénydióda hátra került), és az erősítő 400 milliwattal kínálhatja meg 32 ohmos fülesünket, míg a 600 ohmos darabok részére 6,3 voltot biztosíthat. Az iFi portékáját okostelefonokkal, tabletekkel, PC-vel vagy Apple Mac vasakkal egyaránt nyúzhatjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Tavaszi szél hardvereket áraszt

    Desktop PC, noteszgép, SSD, ház, egér, hűtők és monitorok bukkanak fel hétvégi anyagunkban.

  • Hétvégi hardvermozaik

    Ezúttal multifunkciós készülékek és monitorok állnak a középpontban, de notebook, billentyűzet és néhány komponens is feltűnik.

  • Ülésezik a hardveregylet

    Az irodai készülékek és monitorok társaságát egy ház, egy egér és egy DAC egészíti ki.

Előzmények

  • Húsvétolás hardverekkel

    Monitorok, egy ház, egy CPU-hűtő, egy DAC és egy mesh készlet foglalt magának helyet szombati publikációnkban.

  • Hardvergalopp szélirányban

    Egyebek mellett a házak, desktop PC-k, monitorok és hűtések témakörét sem hagyjuk érintetlenül.

  • Hardverszortírozás a hónap közepén

    Erős videokártyákat, monitorokat, pénztárcabarát CPU-hűtőket, korrekt egeret, notebookot és színes LED-dekorációt gyűjtöttünk össze.

  • Márciusi hardvercsokor

    Desktop PC-k, perifériák, komponensek, egy e-book olvasó és egy DAC mutatkozik be a héten.

Hirdetés