A kisautó kategóriájának elhalványulása mellett ebben a méretkategóriában is inkább az SUV-k, crossoverek hódítanak, így nem meglepő módon a Renault berkein belül is kiemelt figyelmet kap a Captur, amely a Clio után jelentőségteljes megújulással folytatja életútját. Hab a tortán a márka új Esprit Alpine felszereltségi szintje, ami még több stílust húz a kis crossoverre – dízel nélkül, benzines, gázos és hibrid hajtásokkal.

A legszembetűnőbb persze a teljesen átrajzolt front, amely immáron tökéletesen illeszkedik a franciák vadonatúj márkaarculatába – egyértelmű a hasonlóság, ha rápillantunk a nemrég bemutatott Scénic E-Tech és Rafale modellekre. Gilles Vidal, a formatervezői csapat vezetője szerint acél a prémiumabb kiállás volt a városi terepes tekintetében, amely teljesen LED-es első fényekkel és átrajzolt hátsó lámpatestekkel is rendelkezik. Újak a lökhárítók is, valamint 14 színkombináció közül választhatnak a vevők, mi több, a 17-19 colos kerekek is újak.

Belül is alaposan frissült a kis francia modell

Az RS Line már a múlté, helyét az Esprit Alpine szint veszi át, azaz ez a felszereltség képezi innentől a csúcsot. Ezt a verziót a szürke lökhárítóbetét is megkülönbözteti az egyszerűbb verzióktól, és különleges, 19-es felniket is kap. Az utastérben a fenntartható szövetek dominálnak a bőr helyett, ráadásul az Alpine, valamint a francia zászlós logók is fokozzák a hangulatot.

A digitális műszerfalat a 10,25 colos vetített óracsoport uralja, de a 10,4 colos érintős OpenR központi kijelző is új. Utóbbin már a Google rendszere, az Android Automotive 12 fut. Számos opció között hangulatfény, illetve kilenchangszórós Harman Kardon is szerepel. A 4239 mm hosszú modell igyekszik családbarát lenni, tologatható hátsó ülésekkel, illetve számos praktikus tárolóval.

Látványosabb lett, de immár nincs dízel opció

A CMF-B architektúrára épülő modell egyébként dicséretes módon új futómű geometriát is kapott, ami mellé új gátlók, rugók és kormányzási karakterisztika is jár. Így már érezhetjük, hogy ez a ráncfelvarrás bizony ténylegesen alapos, és szinte igyekeztek a franciák minden ponton javítani a kis crossoveren.

A motorháztető alatt a belépőszintet a literes, háromhengeres TCe turbómotor képezi, 90 lóerővel, illetve az LPG gázos változat esetében 100 paripával – hatfokozatú kézi váltó társul az induló erőforrásokhoz. A következő lépcsőfokot a 48 V-os könnyűhibrid rendszerrel is szerelt 1,33 TCe jelenti, amely 140 lóerőt tud kézi váltóval, míg a hétgangos EDC-vel párosítva 155 lóerővel kapható. A leghatékonyabb azonban a 145 lóerős E-Tech, amely a franciáknál az 1,6-os szívóra épülő öntöltő hibrid hajtásláncot takarja. Utóbbi 1,2 kWh-s akkuval operál. Vélhetően később plug-in hibriddel is szélesedik a kínálat.

Az Esprit Alpine szint képezi ezentúl a csúcsot

Ezúttal csak elsőkerékhajtást kapunk, azonban a biztonsági asszisztensek terén bőséges palettát kínál a Renault. A 2024-es Captur áprilistól lesz elérhető az európai szalonokban – a kis modellt a Renault Spanyolországban gyártja az elődhöz hasonlóan.