Mesterséges intelligenciával turbózza fel saját okosotthon rendszerét a Samsung

Az AI megjelenése hatással van az eszközök kapcsolatára, kezelésére és a biztonságra is.

A Samsung egy nagyszabású nemzetközi párizsi eseményen jelentette be, hogy a saját okosotthon ökoszisztémája, a SmartThings mérföldkőhöz érkezett. A mesterséges intelligenciának ugyanis az idei évtől óriási szerepet szánnak ebben a szegmensben, ami több területet is érint.

Samsung Bespoke AI bemutató
Samsung Bespoke AI bemutató [+]

A vállalat alkalmazásában mostantól az ingatlan 3D "térképe" is megjelenhet, amelynek segítségével kényelmesebben és gyorsabban megtalálhatóak a rendszerhez csatlakoztatott komponensek, azaz a különféle smart termékek, illetve természetesen azok állapota is. Ez alapvetően a dél-koreai cég saját megoldása, de nem csupán Samsung berendezések kerülhetnek ide, hiszen 300-nál is több márka eszközei váltak mára kompatibilissé a SmartThings-szel. További újítás, hogy ha a felhasználó engedélyt ad rá, akkor egy csatlakoztatott készülék közelébe érve a telefonon egy popup értesítés ugrik fel, amely az eszköz nevét és a különféle kapcsolódó információkat, így például az aktuális fogyasztását tartalmazza. Ennek révén akár el is indíthatóak az adott berendezések különféle funkciói.

3D térkép készült az okos eszközökről.
3D térkép készült az okos eszközökről. [+]

2024-től a házon belül készülő Knox biztonsági rendszerüket a mobilok és a tévék után kiterjesztik a háztartási készülékekre is. A cégtől kapott információk értelmében a Knox működésében ma már nagy szerepet kapnak a különféle mesterséges intelligencia alapú eljárások, így az AI is aktívan dolgozik a hűtőszekrényekben, porszívókban vagy mosógépekben azon, hogy megvédje a smart home ökoszisztémát. Ebben nincs semmi túlzás, hiszen a konszern munkatársai arról tájékoztattak, hogy AI chipek is bekerültek a felsőházba szánt háztartási gépekbe.


[+]

A mesterséges intelligencia a termékek kezelését is megkönnyíti. A vállalat személyi asszisztense, a Bixby az AI-nak köszönhetően komoly fejlődésen esett át. A generatív nyelvi motornak köszönhetően állítólag már jóval kommunikatívabb, mint korábban. Több mindent, így akár komplex mondatokat is megért, és a nem pontosan kiadott utasításokra is képes reagálni érdemben. Ennek köszönhetően a felhasználók akár parancsszavakkal is utasítgathatják a mosógépüket vagy megkérhetik a hűtőt, hogy ajánljon már néhány receptet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés