szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Hiába mondják rád, hogy te vagy a legjobb egész Európában, ha a közönség azt mondja, hogy ez borzasztó” – véli Gálvölgyi János.

„Valamit csak tudok, ha még 56 év után is itt ülök. Ennyi protekcióm évtizedeken keresztül nem lehetett. Aki ötven éve protezsált, rég meghalt, aki negyven éve, az is, már csak én élek. Valaminek kell lennie” – mondta a színészi kvalitásairól a Kossuth-díjas színész a Telexnek adott interjúban.  

Úgy véli, az, hogy vezető színésznek számít, az sem valamiféle kinevezés miatt van: „Az nem elég, hogy téged kineveztek, és a főnököd azt mondta. Az, hogy te vezető tábornok legyél egy színházban, azt el kell hitetni a környezeteddel, és nekik ezt tudomásul kell venniük.”

A politika és a színház kapcsolatáról is markáns véleménye van a színésznek, szerinte „egy párt, egy hatalom minden tud adni. Ki tud téged nevezni, kitüntetéseket tud adni, de egyet nem tud adni: tehetséget. Mert hiába mondják rád, hogy te vagy a legjobb egész Európában, ha a közönség azt mondja, hogy ez borzasztó. A közönséget nem lehet becsapni”.

Szerinte azért sorolták be őt a balliberális oldalhoz, mert „nálunk nem tudják elképzelni, hogy te sehova nem tartozol. Ha el kell menni szavazni, inkább azt tudnám megmondani, hogy kire nem szavazok, és abból nagyon sok van. Azt nem tudják elképzelni, hogy neked van egy saját véleményed”.