szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormánybarát álcivil szervezet megmagyarázta, miért nem baj, hogy engedély nélkül ellopta a kaliforniai punkzenekar ötletét: azért nem, mert volt már egy rapper, aki szintén felhasználta a dolláros ing ötletet.

Mint írtuk, az egyik legismertebb amerikai punkzenekar, a Dead Kennedys 80-as évekbeli ötletét nyúlta le a legújabb kampányához a CÖF–CÖKA. Ettől – elég éles szavakkal – elhatárolódott a zenekar egykori frontembere, Jello Biafra („Mi a fenéért támogatná bármelyikünk is az ő fotelfasiszta rezsimjét bármilyen módon?”) , majd a többi még élő tag is („Ha tőlünk lopnak, akkor a magyar néptől is kétségtelenül lopni fognak” – jegyezte meg egyikük), közleményt adott ki a CÖF–CÖKA, amelyben kikérte magának a Dead Kennedys „cirkuszolását” – vette észre a 444.

Azzal támasztották alá a lenyúlásuk jogszerűségét, hogy találtak egy amerikai rappert, aki korábban már lemásolta a Dead Kennedys ötletét, és akkor nem zavarta a zenekart, hogy „a fekete nő” így tett. A közleményben idéznek is a The Guardianban megjelent Steve Lacy-interjúból.

Akkor nem lopásról beszéltek, hanem arról, hogy a fekete előadóművész inspirálódott, és tisztelgett a punkzenekar motívuma előtt.

„Mindezek alapján kérjük az érintetteket, hogy fejezzék be a cirkuszolást”, majd hosszasan következett a szokásos dollárbaloldalozás-mantra, és szerintük inkább ezzel kellene foglalkozni.