Szerencsésen megúszta a TSMC a tajvani földrengést

A vállalat szerint az esemény a gyártást csak kismértékben limitálja majd.

Tajvan nemrég igen nagy, mintegy 7,2-es erősségű földrengés rázta meg, amely sajnos több áldozatot is követelt. Az IT iparágon belül is komoly aggódás övezte az egész eseményt, mivel a félvezetőgyártás nagy része a szigetországban összpontosul, és a TSMC a rengéssel párhuzamosan ki is ürítette az érintett gyárait.

Mostanra a vállalat egy közleményt adott ki, hogy a földrengés a gyártást csak kismértékben limitálja majd, noha bizonyos gyártósorok károsodtak, az anyagi kár pedig nagyjából 60 millió dollárra tehető.

A TSMC egyébként fel van készülve a földrengésekre, ugyanis a 2021-es katasztrófa után a lehetséges hatásokat figyelembe véve úgy tervezték a gyárakat, hogy azok ellenálljanak az efféle hatásoknak. Bár nyilván az ilyen események nem teljesen védhetők ki, a hatásuk azért minimalizálható. Emiatt a munkavégzés lassan helyre is áll, illetve a gyártósorok nagy része is újraindul. Persze maga a chipgyártás eleve hosszadalmas folyamat, így a rengés hatására számos készülő termék mehetett tönkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Előzmények

Hirdetés