szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Többek között Assisi Szent Ferenc, Keresztelő Szent János és Mária Magdolna történetét is feldolgozza.

Tavaly tavasszal derült ki, hogy Martin Scorsese egy Jézusról szóló filmet tervez forgatni, most pedig a hírek szerint újabb szakrális témához nyúl. A rendező a Fox Nationnel, a Fox News streamingcsatornájával együttműködve egy nyolcrészes dokusorozaton dolgozik, ami szentek életét dolgozza fel.

A sorozatról egyelőre annyit tudni, hogy a narrátora és producere is Scorsese lesz, és összesen nyolc darab egyórás epizódból áll majd. Mindegyik rész egy-egy szentről szól, így például Assisi Szent Ferencről, Keresztelő Szent Jánosról és Mária Magdolnáról.  Az első epizódokat novemberben mutatják be.

A Variety idézi Scorsese nyilatkozatát, miszerint a rendező életét végigkísérték a szentek történetei. „Gondolkodtam a szavaikon és tetteiken, elképzeltem a világokat, amelyekben éltek, a döntéseket, amelyekkel szembenéztek, a példákat, amelyeket mutattak”, tudjuk meg ebből. Azt is hozzátette, hogy nyolc nagyon különböző férfi és nő történetét dolgozza fel.

A Martin Scorsese Presents: The Saints című dokusorozat forgatókönyvírója Kent Jones lesz, aki a Jézusról szóló filmben is együtt dolgozik Scorsesével. Reméljük, ezekkel nem fog annyira túlszaladni, mint legutóbbi filmjével, a 206 perces játékidejű Megfojtott virágokkal.

Miért ilyen hosszú mostanában minden film? És miért nem lehet szünetet tartani a mozikban?

A három és fél órás Scorsese-filmet egyes mozik szünettel vetítik, ami ellen az alkotók ugyan hevesen tiltakoztak, de a nézők egy része üdvözölte. Nálunk mindenesetre nem várható ilyen vetítés. A filmek hossza közti különbség döntötte el a Barbie-Oppenheimer-moziháborút is.