A Mercedes-Benz G-osztály igazi ikon, idestova 45 éve a csillagosok történelmének elengedhetetlen részét képezi, ezért a márka nem maradhat nélküle. A jellegzetes, dobozforma terepjáró ezúttal ismét frissült, és modern extrákkal, könnyűhibrid hajtásláncokkal vált naprakésszé, miközben a stuttgartiak a teljesen elektromos, EQG EV változatot is csőre töltötték.

Fontos pont, hogy az eddig alapot képező G 550 V8-as erőforrás lecserélődött, és a nyolchengeres után immáron háromliteres, sorhatos, turbós és egyben kompresszoros megoldású könnyűhibriddel startol a paletta. A teljesítmény így 422 lóerőről 450-re, a maximális forgatónyomaték 610-ről 560 Nm-re változik. Az indítómotor-generátor 20 lóerőt és 200 Nm-t tud beleadni.

Méretes képernyők uralják a belteret

A kilencfokozatú automataváltó széria, ahogy a három differenciálzár is, így az igényes összkerékhajtás továbbra is a csomag részét képezi. Az alap nyomatékelosztás 40-60%. A terepképességek terén megmaradt persze a 24 centis szabadmagasság, ahogy a 30, illetve 31 fokos terepszögek sem változtak a frissülés során.

Mivel mechanikai szempontból a terepezéshez szükséges adottságok már megvannak, a Mercedes igyekezett digitális segédekkel is fokozni a G-osztály képességeit. Elsőként ott az MBUX rendszer Off-Road Cockpit funkciója, amely számos hasznos, valós idejű információt képes megjeleníteni, amelyek relevánsak a terepjárás tekintetében – az adatok a 12,3 col képátlójú érintőképernyőn jelennek meg, de a digitális óracsoport is átalakul ilyenkor. A több helyen már látott, kamerával operáló áttetsző motorháztető funkció pedig már a G-ben is elérhető innentől.

Sorhat az alap, V8 a csúcs

Mindemellett a szériafelszereltség részét képezik a biztonsági asszisztensek is, amelyeket a Driver Assistance csomag tömörít. Van távolságtartó tempomat, holttérfigyelő, táblafelismerő és 360 okos kamerarendszer is. Ehhez opcionálisan adaptív kormánysegéd, vészfék, GPS alapú sebességasszisztens is kérhető.

Noha a G550 esetében a V8-at hathengeresre cserélte a Mercedes-Benz, a teljesítményközpontú G63 AMG esetében nem változtattak a németek ilyen jelentőségteljesen. Noha a négyliteres, ikerturbós benzinessel szerelt csúcsmodell teljesítménye maradt 585 lóerő, nyomatéka 850 Nm, a könnyűhibrid periféria ezúttal is bekúszott a lemezek közé: a 20 lóerős indítómotor-generátor javítja a gázreakciót és a kisfordulaton ébredő nyomatékot, meg persze a gazdaságosságba is besegít. Az AMG verzió 4,2 szekundum alatt futja meg a 0-100-at.

Terepre született, de városban is eléldegél

A G63 AMG esetében új opció innentől az AMG Active Ride Control, amely adaptív lengéscsillapítást, valamint hidraulikus rendszerű, ugyancsak állítható stabilizátorral. Mindez az AMG Offroad Package Pro csomag részeként is elérhető. Mind a G550, mind a G63 AMG maradt küllemét tekintve a régi, kívül egyedül az új színekés az adaptív LED-fények jelentenek újdonságot. Hatféle kerék kérhető a friss G-hez, legfeljebb 22 col átmérőjű felnikkel. A 2025-ös modellév árusítása hamarosan startol, vélhetően minimális áremeléssel.