SG.hu

Samsung-felhasználók nem értik miért ennyire büdös az S-Pen

Egy okostelefon megtervezése egy olyan terület, amely tele van eltérő véleményekkel és kompromisszumokkal. A cégek gyötrődnek a készülékek fizikai formáin és a felhasznált anyagokon, mindannyian megpróbálnak olyan kiváló minőségű, prémium érzetű készüléket létrehozni, amely a tömeggyártás korlátai közé illeszkedik. Az anyagválasztás általában a költség, az érzet és a tartósság körül forog, de vajon milyen gyakran veszik figyelembe a gyártók az illatot? A Samsung egyes felhasználói azt tapasztalták, hogy ha előveszik a Galaxy S24 Ultra tollat, és megszagolják mint egy filctoll esetében tennék, akkor az egyszerűen büdös.

A 9to5Google egy meglepő bejegyzést talált a Redditen, ahol a LatifYil nicknevű felhasználó azt a kérdést tette fel, hogy "Miért ennyire büdös az S-Penem?" A bejegyzéshez közel 250 kommentet írtak a felhasználók, akik mindannyian többnyire egyetértenek a bejegyzésben foglaltakkal, miszerint az bűzlik. "Vagy érzékeny az orrom, vagy ezt a dolgot tényleg megsüti a telefon." A legmagasabbra értékelt hozzászólás szerint: "A topikindító miatt én is megszagoltam a tollamat. Megerősíthetem, hogy nagyon büdös."

Az érzést leírók mind egyetértenek abban, hogy a Samsung tollának gyakran olyan szaga van, mint egy elektromos tűz után. Az egyik felhasználó azt írja, hogy "nagyon égett műanyag szag". Egy még képszerűbb kommentelő szerint olyan szaga van, mint "egy bekapcsolt elektromos mixernek, ahol a habverők elakadtak és nem tudnak forogni, ezért a motor túlmelegszik". Az S-Pen nagyrészt műanyag, de van egy puha gumihegye, és sok felhasználó ezt a puha részt azonosítja a büdösség forrásaként.

Az egyik felhasználó azt feltételezte (alaptalanul), hogy a rossz szag szándékos, az az műanyaghoz hozzáadott keserű anyag miatt van, hasonlóan ahhoz, ahogy a Nintendo Switch moduljainak szándékosan rossz ízt adnak, hogy a babák ne vegyék a szájukba és ne fulladjanak meg tőle. De aztán egy másik felhasználó bevallotta, hogy megnyalta az S-Pen-t, és szerinte jó íze van...

A büdös S-Pen problémája a Samsung közösségi fórumain is felmerült, és a Samsung "AndrewL" nevű alkalmazottja nyilatkozott a témában: "Ez nem olyan dolog, ami miatt aggódni kellene. Az S Pen a tokban a telefon belső alkatrészeinek közelében pihen. A készülék használat közben hőt termel és a műanyag felmelegedését okozza. Ennek égett szaga lehet, de ez hasonló ahhoz a szaghoz, amit akkor tapasztalhat, ha néhány órára a napon hagyja az autóját. Az ülések és a jármű műanyag szerelvényei felmelegedve szagosak lehetnek, de ez lehűlés után megszűnik."

A probléma annyiban felfújt, hogy akinek nem tetszik az S-Pen szaga az bármikor megteheti, hogy nem szagolja. Nem egy szobát betöltő bűzről van szó, hiszen a legtöbb felhasználó észre sem vette, amíg valaki rá nem mutatott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kissssss0 #5
    miért szagoltok?
  • kvp #4
    Hore erzekeny gumi + magas homerseklet = varhatoan gyorsan tonkremeno alkatresz. Mivel a toll hegyerol van szo, ezert gyakorlatilag a telefon a sajat belso homersekletevel teszi ido elott tonkre a toll hegyet es ezzel az iraskepesseget. Remelhetoleg a cserealkatreszek (ha lesznek) mar jobb minosegu anyagbol lesznek. Persze lehet, hogy amire tonkremenne a toll, addigra a telefon is reg a kukaban landol. (ne felejtsuk, hogy egy samsung-rol van szo)
  • repvez #3
    az utols mondatban van a lényeg, eddig senki le se szarta amig valaki nem fujta fel a témát. az meg csak olaj a tuzre, hogy a samsunk is reagál rá
  • tom_pika #2
    de miért van szaga?
  • Apocalipto #1
    De miért kell szagolgatni..? :D