SG.hu

Kötelező megjelölni a YouTube-on az MI-által készített tartalmakat

A YouTube új követelményt vezet be a tartalomkészítőkkel szemben: nyilvánosságra kell hozniuk, ha mesterséges intelligenciával generált tartalmat használnak a videóikban. A közzététel a videófeltöltési felhasználói felületen jelenik meg, és a videókon "módosított tartalom" figyelmeztetést fog megjelenni.

A Google novemberben mutatta be a félrevezető MI-tartalmakra vonatkozó irányelvét, amelyet most teljes körűen életbe léptetnek. A Google leginkább a valós emberek vagy események megváltoztatott ábrázolása miatt aggódik, mert az MI félrevezetheti az embereket. Mint általában, a YouTube pontos szabályai most sem ismertek. A Google azt mondja, hogy "az alkotóknak tájékoztatniuk kell a nézőket arról, ha a valósághű tartalom - azaz a tartalom, amelyet a néző könnyen összetéveszthet egy valós személlyel, hellyel vagy eseménnyel - módosított vagy szintetikus médiával készült, beleértve a generatív mesterséges intelligenciát is", de nem írja elő az alkotók számára, hogy felfedjék a manipulált tartalmakat, amelyek "egyértelműen irreálisak, animáltak, speciális effekteket tartalmaznak, vagy amelyek előállításához generatív mesterséges intelligenciát használtak".


A Google példákat hoz arra, hogy mikor van szükség a közzétételre, és az új videófeltöltési kérdőív végigvezeti a tartalomkészítőket ezeken a követelményeken.
  • Valósághű személy képmásának használata: A tartalom digitális megváltoztatása úgy, hogy egy személy arcát egy másik személy arcával helyettesítik, vagy egy személy hangját szintetikusan generálják egy videó narrálásához.
  • Valós eseményekről vagy helyszínekről készült felvételek megváltoztatása: Például egy valós épület kigyulladását, vagy egy valós városkép megváltoztatása, hogy az a valóságtól eltérőnek tűnjön.
  • Valósághű jelenetek generálása: Fiktív nagy események valósághű ábrázolása, például egy tornádó mozgása egy valódi város felé.

  • A Google szerint a címkék "az elkövetkező hetekben fognak megjelenni az összes YouTube felületen és formátumban, kezdve a YouTube alkalmazással a telefonon, majd később az asztali számítógépen és a televízióban". A vállalat dolgozik egy olyan eljáráson is, amellyel azok az emberek, akik mesterséges intelligenciával manipulált videók alanyai, kérhetik azok eltávolítását, de erről egyelőre nem közöltek részleteket.

    Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!