Az Audi számos területen mutatja új arcát a Q6 E-Tron bemutatásával: a formai megújulás mellé vadonatúj belsőt kaptunk, kizárólag kijelzőkből építve a műszerfalat, miközben az elektromos meghajtás már magától értetődő. A 2023-as tanulmány után itt a szériaérett változat.

A lemezek alatt az Audi által újonnan használt Premium Platform Electric platform rejtőzik, amely az új Porsche Macan EV alapjait is képezi egyben. Mindez két elektromotort és 800 V-os feszültségű elektromos rendszert jelent egyben A Q6 és SQ6 modellek ehhez 100 kWh bruttó, 94,9 kWh nettó kapacitású akkucsomagot kaptak. Később jön egy Sportback verzió hátsókerékhajtással, hosszabb hatótávval.

A kijelzők uralkodnak - nem meglepő a digitális műszerfal

A Q4 fölötti űrt betöltő újdonságot formai oldalról továbbra is a Singleframe nevet viselő maszk uralja, amelyhez immáron megosztott lámpatestek járnak. Felül a digitális fények látják el a kiegészítő funkciókat, míg az alsó lámpatest a fényszóró és a távfény „otthona”. A digitális megoldás kommunikációs célokat is szolgál, ráadásul a hátsó lámpatestet is ilyen elgondolás alapján alakították ki.

A fényeken túl alapvetően izmos kiállást rajzoltak a PPE architektúra köré a négykarikások, kihangsúlyozott D-oszloppal és markáns küszöbökkel. Alapvetően 18-as kerekekkel szereik az autót, de opcionálisan 19-es vagy 20-as felniket is kérhetnek majd a vevők, akik ezen felül különféle csomagokkal tudnak egyedibb külsőt kialakítani.

Izmos kiállásával igyekszik vonzóbb lenni

A Q6 E-Tron 4771 mm hosszú, 1993 széles és 1648 mm magas lett, miközben a tengelytávolság 2899 mm hosszan húzódik. Így 18 centivel növi túl a Q4-et.A tágas kabin ugyan vadonatúj, de meglepetést nem tartalmaz: a 11,9 colos vetített műszercsoportot egy 14,5 hüvelyk képátlójú központi érintőpanel egészíti ki. Utóbbin Android Automotive rendszer fut és természetesen digitális asszisztenst is tartalmaz. Ha ez nem lenne elég, az anyósüléshez 10,9 colos harmadik képernyőt és HUD-ot is ad az Audi.

Mindemellett 22 hangszórós Bang & Olufsen hangrendszer is elérhető az újdonsághoz, amelynek csomagtere 526 liternyi holmit nyel el. Számos különféle betétet lehet majd párosítani az autóhoz, így a beltér is variálható, ráadásul 100%-ban újrahasznosított anyagokat is alkalmaznak a németek.

Digitális forradalom

Az alapmodell az USA-ban 428, ami a rajtprogram futásakor 462 lóerőt tud, miközben a nemzetközi konfiguráció szerint a bázis változat 387 lovas lesz. Még utóbbi is 5,9 szekundumos 0-100-ra képes. Az SQ6 E-Tron 489, illetve rajtprogram esetén 517 lóerőt nyújt, 4,2 másodperces 0-100 mellett.

A combos akkuval a gyártó szerint 625 km tehető meg, míg az EPA ciklusa szerint 483 km-re jut az elektromos Q6. Az akkucsomagot a 270 kW-os gyorstöltés 21 perc alatt tudja 10-ről 80 %-ra pumpálni, miközben 10 perc alatt 255 km-nyi hatótávot lehet beletölteni. Az újdonságot a harmadik negyedévtől lehet majd kapni.