focivilag

Juve indulhat a 2025-ös Klub VB-n

2 perces olvasási idő

Napoli tegnapi BL kiesése miatt a Juventus fog indulni a megújult 2025-ös FIFA-klubvilágbajnokságon

Azt tudni lehet egy ideje, hogy a FIFA változtatni szeretne a klubvilágbajnokság menetét és 2025-től ez meg is fog valósulni. A következő év nyarán, vagyis 2025 június 15-július 13 között, egy 32 csapatos mezőny fog megmérkőzni a klub VB serlegért. A torna az Egyesült Államokban fog helyet kapni, és jóval nagyobb volumenű lesz mint az eddigi tornák.

Egészen mostanáig a FIFA tornáján csak azok a csapatok tudtak indulni, akik megnyerték az adott kontinensnek a “BL” serlegét, majd ezek a kupagyőztesek mérkőztek meg, hogy eldöntsék melyik csapat az adott év legjobbja a világon. Emiatt talán joggal lehet kérdezni, hogyan jutott be a Juventus, amikor minden európai kupaszerepléstől el van tiltva a 2023/24-es idényben?

Mivel a Napoli a kiesett a BL-ből a Barcával szemben, így a Juventus fog helyettük részt venni a tornán, méghozzá amiatt mert a torna szervezői nézik múltbéli BL és UEFA/Európa-liga szerepléseket, és azok alapján az Öreg Hölgy több pontot szerzett, mint a Napoli, így a fekete-fehérek kaptak meghívást. Ezzel a Juventus lett a 10. európai csapat, akik részt vesznek majd a 2025-ös FIFA-klubvilágbajnokságon, rajtuk kívül egyelőre az Inter a másik biztosan induló olasz együttes.

Az olasz források szerint csak a részvételért 50 millió eurót fog kapni a Juve és ez az összeg tovább nőhet annak fényében, meddig fog eljutni a csapat. Szóval pénzügyileg nagyon jól jár vele a klub, kérdés csak az, hogy mennyit fog majd kivenni a játékosokból egy egy hónapig tartó torna a szezon elején. 

Forrás(ok): football-italia.net