eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Twitter

Londonban utcazenélt a mexikói kartellfőnök unokája

Nagyapja az egyik legnagyobb mexikói drogcsempész-hálózat bebörtönzött feje, „El Chapo”, azaz Joaquín Guzmán. Őt pedig Frida Guzmánnak hívják, és elhatározta, hogy más módon lesz híres – bár a vezetéknevét nem tagadta meg.

A londoni járókelők először talán fel sem fogták, de a közösségi média segített abban, hogy szembesüljenek vele: eléggé bizarr élményben volt részük, amikor egy latin-amerikai tinilányt láttak énekelni az utcán.

Frida Guzmán, a mexikói–amerikai határ alatt alagutat fúró, majd mentorát is túlszárnyaló mexikói drogbáró unokája ugyanis Európát járja, hogy egyengesse influencerkarrierjét.

Miközben a nagypapa, a hírhedt Sinaloa kartell főnöke harmincéves börtönbüntetését tölti az Egyesült Államokban, Frida elegáns helyeken szelfizik és popsztár akar lenni.

Már most több, mint százezer követője van az Instagramon, akiket videókkal és képekkel kényeztetett azokról a helyszínekről, ahol „európai turnéján” megfordult.

Frida járt a londoni Buckingham-palotában, a skóciai Loch Ness tavon „egy szörnykereső” hajókázáson vett részt, majd Edinburgh-ban ellátogatott egy Johnny Walker whisky-kóstolóra.

Átruccant Franciaországba is, ahol a versailles-i palotában kisminkelve és az elengedhetetlen Burberry-sállal a nyakában pózolt, és persze meglátogatta az Eiffel-tornyot és a Louvre-t is.

Amire azonban sokan, így a brit újságírók is felvonták a szemöldöküket, az a „londoni Vörösmarty téren”, a Leicester squaren történt fellépése volt. Itt egy angol nyelvű balladát adott elő a mindig nagy tömegben összeverődő turistáknak, majd az erről készült, kiposztolt videó alá azt írta:

„Az álmom, hogy London utcáin énekeljek. Küldetés végrehajtva.”

Előadását hallgatva azonban felmerül az emberben az érzés, hogy jó dolog az önbizalom, de azért van még mit csiszolni a tudásán.

Frida nem hirtelen felindulásból ragadott mikrofont. 2021-ben dobogós volt a Tehetséges vagyok, nagyon tehetséges (Tengo talento, mucho talento) című tehetségkutató műsorban, amelyet az Egyesült Államokban élő latinók által nézett Estrella TV sugárzott – írta a Telegraph.

Hogy hogyan került Amerikába? Apját, Edgart 2008-ban ölette meg egy rivális kartell, és édesanyja ezután döntött úgy, hogy Los Angelesbe költöznek, ahol újból férjhez ment.

Bár Fridáról előszeretettel írják, hogy El Chapo unokája, valójában megtagadta a rokonok vérrel itatott múltját – bár megtartotta családi nevét és nem rejtegeti, hogy kicsoda.

Kérdés: vajon több figyelmet kap-e, amiatt, hogy a temérdek gyilkosság megrendelésével vádolt és egykor az Egyesült Államok elsőszámú drogterjesztőjének tartott Köpcös (azaz El Chapo) unokája? Maga a kartellfőnök háromezer gyilkosság megrendelésével hencegett.

El Chapót emlékezetes módon háromszor tartoztatták le és kétszer megszökött a fogságból, Sean Penn aktivista színész pedig a dzsungelben készített interjút a már mítikus magasságokba emelkedett drogbáróval.

Gúzmant először 2015-ben zárták rács mögé, de a cellájához alagutat furatott és így szökött meg. 2019-ben New Yorkban ítélték el újra, úgy, hogy

biztonságuk érdekében titokban tartották az esküdtek személyazonosságát.

A halálbüntetést csak a Mexikóval kötött kiadatási alku miatt úszta meg – mondta egy amerikai bíró.

Pár év börtönt kapott volt szépségkirálynő felesége, Emma Coronel Aispuro is, aki tavaly azzal ünnepelte szabadulását, hogy Los Angeles éjszakai klubjaiban bulizott.

A Telegraph szerint elfogása előtt egymilliárd dolláros volt a Köpcös vagyona.

Közben a Sinalola kartell él és virul, El Chapo négy fia, a „chapitók” irányítják – igaz, egyiküket szintén elfogták és kiadták az Egyesült Államoknak.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×