Noha ma már nagyítóval kell keresni a hengereket az autókban, vannak gyártók, akik nem engednek az elveikből, mert megtehetik: ilyen a Bugatti. Noha a W16-os elrendezésű, legendás erőforrást elengedi a patinás márka, a hengerek számához ragaszkodnak, azaz W16 helyett hibrid V16-os motor dolgozik majd a következő hiperautóban, amely júniusban veszi át a Chiron helyét.

Persze a Bugatti mindeddig semmilyen hivatalos információt nem osztott meg az újdonságról, ám ennek dacára vagy pont emiatt temérdek pletyka látott már napvilágot. A hírek szerint a Cosworth közreműködésével készül az új motor, ami rögtön kellemes információ, ahogy a 8,3 literes lökettérfogat is impresszív adat.

Noha eddig négyturbós motor volt a csúcsmodellekben, ezúttal sokkoló pletykák érkeztek: az új erőforrás egy magas fordulatba nyaldosó szívómotor lesz. Állítólag a 9000 1/percbe is belefut majd a mutató, a három villanymotorral kiegészülve pedig mintegy 1800 lóerős összteljesítmény várható. A hibrid V16-osról egyelőre ennyi információ szivárgott ki, a hivatalos és részletes adatokra júniusig várnunk kell.

Nem a jövevény lesz az első V16-os a világtörténelemben, hiszen a Cadillac 1930-tól több ízben alkalmazott ilyen hengerel rendezésű és hengerszámú erőforrást, legutóbb 2003-ban a Sixteen tanulmányba rejtve. 2004-ben a Rolls-Royce is előrukkolt egy tizenhat-hengeres motorral a 100EX koncepcióban. Kétségkívül a leghíresebb V16 az autós kártyák állandó szereplője, a 1991-es Cizeta-Moroder V16T.

A Bugatti új hiperautója nem csak a motor tekintetében lesz friss, hanem gyakorlatilag az alapoktól vadonatúj modellt épít a francia gyártó, nem pedig a Veyron és a Chiron továbbfejlesztése érkezik – a tervezésért Frank Heyl és csapata felel. Noha a premierig már csak néhány hónap van hátra, a sorozatgyártás és az első példányok leszállítása még arrébb van, egészen pontosan 2026-ban jöhetnek meg az újdonságok. Ennek oka, hogy a gyártói kapacitásokat mindaddig teljesen lefoglalja a Mistralok készítése, valamint a Bolide összerakása.