Bármennyire van mozgástere a hibrid technikával ügyesen lavírozó Toyotának egyedülálló sportmodell palettát kínálni, úgy tűnik, minden tekintetben már ők sem tudják tartani a frontot. A Supra marad, az őrült GR Yaris még őrültebb ráncfelvarrása érkezik, de a remek, tesztünkben is szereplő GR86 már nem úszta meg.

Noha általában a szigorodó környezetvédelmi standardok kaszálják el a különlegesebb modelleket meg a sportautókat, érdekes módon a GR86 vesztét nem az emissziós hajsza, hanem a biztonsági előírások változása kényszeríti nyugdíjba. A Subaru BRZ-vel együtt a kétajtós kupé a General Safety Regulations 2 (GSR2) nevet viselő szabályozási környezet áldozatává vált.

Európában így már nem forgalmazzák majd sem a GR86-ot , sem a BRZ-t, azonban a gyártónak ez így sem nagy érvágás, hiszen a Lexus és Toyota Gazoo Racing Communications vezetője, Patrick Scheelen egy interjúban elmondta, egyébként is csak két évre terveztek a hátsókerekes élményautóval. Épp ezért nincs motivációjuk arra, hogy a GSR2-re reagálva, módosításokkal tovább életben tartsák a szóban forgó modelleket.

Persze ha visszalapozunk a történelemkönyvben, méghozzá 2021-re, a Toyota már ott is említette, hogy rövid távra terveznek a GR86-tal, tehát ezúttal egy eleve így tervezett gyártási ciklusról van szó, semmi meglepetés nincs a dolgok alakulásában. A japánok elmondták, hogy a megváltozott előírásokhoz való megfelelés a modell teljes újratervezését igényelné, ami már nem lenne költséghatékony. Az, hogy a Toyota és a Subaru csak együtt tudták életre kelteni a szériát, már önmagában is mutatja, mennyire fontos a költséghatékonyság és mennyire nehéz a költségvetésbe illeszteni egy rétegmodell fejlesztési hátterét.