eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Hunter Biden, az amerikai elnök fia (j2) ügyvédje, Abbe Lowell (j) társaságában a Delaware állambeli Wilmington szövetségi bíróságára érkezik meghallgatásra 2023. október 3-án. Hunter Bident tiltott fegyverbirtoklás bűncselekményével vádolják.
Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

„Megalapozatlan a republikánusok vádeljárási kísérlete” - mondta meghallgatásán Joe Biden elnök fia

„Maguk vadásznak rám” – ezt mondta a republikánus többségű képviselőház bizottsága előtti zárt meghallgatásán Joe Biden amerikai elnök fia. Hunter Biden szerdán megalapozatlannak nevezte az apjával szemben tervezett vádeljárást. Szvetnik Endre összefoglalója.

Hunter Biden szerint elfogult és pártpolitikai üldözés folyik a családja ellen. Erről egy zárt ajtók mögötti, hat órán át zajlott kongresszusi meghallgatáson beszélt

„Az Önök bizottságai több mint egy éve vadásznak rám az apám elleni pártos politikai hajszában” - mondta az ifjabb Biden a meghallgatás előtt nyilvánosságra hozott előre előkészített vallomása szerint.

„Nincsenek bizonyítékaik az apámmal kapcsolatos alaptalan és Trump-párti összeesküvések alátámasztására, mert egyszerűen nincsenek" – hangoztatta Hunter Biden, majd távozásakor „nagyszerűnek” nevezte a meghallgatást.

A republikánusok, akik kis többséggel uralják a képviselőházat, még azután is folytatják a vádeljárást előkészítő vizsgálatot, hogy a vádjaikat alátámasztó kulcsfigurát hazudozással vádolta meg az FBI.

A nyomozók az 54 éves Hunter Biden üzleti tevékenységéről - többek között a kínai CEFC cégnél és az ukrán Burisma energetikai vállalat igazgatótanácsában betöltött szerepéről -, valamint magánéletéről kérdezték. (Utóbbi cégnél több tízezer dollárt keresett havonta).

Az ifjabb Biden ügyvédje, azt mondta: „A republikánus képviselők hosszabban akartak ügyfelem egykori függőségéről beszélni, mintsem hogy olyan kérdést tegyenek fel, aminek legalább valami köze van ahhoz, amit ők vádeljárási vizsgálatnak neveznek”.

Hunter Biden nyilvánosan beszélt a kokainfüggőséggel való múltbeli küzdelmeiről.

A kongresszusi republikánusok egy volt FBI-informátor állításaira hivatkozva vizsgálják a Biden család üzleti ügyleteit. Ezt a forrást vádolták meg hivatalosan hazudozással és ügyészek arra is figyelmeztetettek, hogy Alexander Smirnov kapcsolatban állt az orosz titkosszolgálattal.

A republikánusok azt állították a meghallgatás után, hogy Hunter Biden vallomásában vannak egymásnak ellentmondó dolgok. Ezért a következő lépés az, hogy nyilvános meghallgatást rendeznek, amelyre ismét beidézik Huntert.

„Azt hiszem, ez egy nagyszerű meghallgatás volt” - mondta James Comer, a kongresszusi alsóház felügyeleti bizottságának, hozzátéve: "Így ez a vádemelési vizsgálat most a következő fázisba lép, ami egy nyilvános meghallgatás lesz".

A republikánusok azt állítják, hogy a demokrata Biden és családja jogszerűtlenül húzott hasznot azokból a politikai döntésekből, amelyekben Biden alelnökként részt vett Barack

Obama elnök kormányzása idején. Eddig nem mutattak be bizonyítékokat ezen állítások alátámasztására. A Fehér Ház tagadta a vádakat és azt állítja, hogy a vizsgálat politikai indíttatású. A legtöbb tanú, aki a vizsgálat során tanúskodott, azt mondta, hogy az elnök nem volt érintett, és sem közvetlen, sem közvetett pénzügyi érdekeltsége nem volt családja üzleti tevékenységében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×