A Hyundai jó ár/érték arányban adta a sportos és hangos N modelleket, azonban a szigorodó előírások és az új irányok miatt hamarosan véget ér a gyártásuk és a forgalmazásuk az öreg kontinensen. Mindezt a márka német ágazatának vezetője nyilatkozta.

Az N modellek európai gyártása 2024 első félévében áll le Európában, ami azt jelenti, hogy az i20 N, i30 N és i30 N Fastback kerül kivezetésre az új Kona érkezésével búcsúzó tesztünkben is szereplő Kona N mellett. Aki még ilyen autót szeretne vásárolni, az a gyártásból még hátralévő, illetve készletes példányokból tud még elcsípni egyet-egyet.

„A Hyundai Motor úgy határozott, hogy belsőégésű motorokkal hajtott N modellek gyártása leáll az európai ágazatban. A márka elkötelezett abban, hogy 2035-re az európai vásárlók számára teljes egészében zéró emissziós palettát ajánlhasson, miközben a karbonsemlegességet előreláthatólag 2045-re éri el a gyártó” – tette hozzá a német divízió vezetője.

Hamar elhagyták a pályát a Hyundai versenyzői

Noha a felsorolt, kivezetésre kerülő modelleket sokan keresték, az izgalmasabb Veloster N vagy épp Elantra N például sosem érte el Európát. Mindeközben az új Kona csupán N-Line csomagot kap. Ráadásul másutt jön az új Elantra N is, tehát a belsőégésű motoros modellek leállítása csak Európát érinti. Az öreg kontinensen az N divízió a továbbiakban az elektromos sportmodellekre fókuszál, mint az Ioniq 5 N vagy a pletykák szerint hamarosan érkező Ioniq 6 N.

Az emissziós szabályok szigorodása és a belsőégésűekre kivetett adózási regulák ösztönözték a Hyundait arra, hogy Európának csak elektromos N modelleket hagyja meg, noha azok nem voltak velünk túl sokáig. Hiszen az i30 N első ízben 2017-ben mutatkozott be, így Európa 7 évig élvezhette a benzines N modelleket.

Csak az elektromos teljesítmény maradhat

A koreaiak nincsenek ezzel egyedül: a Volkswagen már búcsút intett az up! GTI-nek, illetve a Polo GTI-nek, és már a Golf GTI-ből is távozott a manuálváltós verzió. A Peugeot kínálatában is hiába keressük a GTi-ket, az Opelnél sincs már OPC vonulat, a Ford pedig a Fiesta ST-t búcsúztatta 2023-ban, a Focus ST pedig ’25-ig marad a kínálatban.