Az Év Autója, azaz a Car of the Year 2024 díj átadására a minap került sor a Genfi Autószalonon, és nem más kapta, mint a radikális megújulást követően tisztán elektromos hajtással rajtoló új Renault Scénic E-Tech. A francia modell a döntőbe jutott hét modellből került kiválasztásra.

Az egyterűből mindinkább crossoverré váló 329 pontot kapott Scénic E-Tech mögött a második helyen a digitális megújulás útjára lépő, tesztünkben nemrégiben szereplő BMW 5/i5 széria végzett 308 ponttal. Nem meglepő módon a hét döntős közé csak olyan modell kerülhetett, amelyben legalább hibrid hajtáslánc van.

A francia modell villanyhajtása, hatékonysága szimpatikus

Hiszen az utolsó, hetedik helyen végzett a nemrégiben generációváltáson áteső, immáron ötödik generációs öntöltő hibrid hajtáslánccal szerelt Toyota C-HR 127 ponttal. Felette már csak elektromosok kaphattak helyet.

Hatodik helyre volt elég 131 ponttal az európai autópiacra épp betörő és bizony komoly modelloffenzívát felmutató BYD és nagyobb modellje, a Seal, míg eggyel előtte, ötödik helyen ugyancsak kínai hátszéllel, de skandináv tervezéssel a Volvo EX30 tanyázik 168 kapott ponttal. Negyedik lett 190 ponttal a KIA óriás SUV-ja, az elektromos EV9, míg a dobogó legalsó fokára a 197 ponttal záró Peugeot e-3008 fért fel.

Sokak szerint kár, hogy az egyterű forma a múlté

Az eresztésbe kizárólag azok az új autók, amelyek 2023 november 30-ig elérhetővé váltak az esztendőben – belőlük egyébként 28 db volt. Közülük 22 ország összesen 58 szakértője választotta ki a döntősöket, majd a végső sorrendet is. Minden újságíró 25 pontot oszthat szét, egy autó legfeljebb 10 pontot kaphat és legalább 5 autónak kell pontot adni az eljárás szerint.

A Scénic 22 újságírónál lett első, míg a BMW 5-ös sorozata 19 szakértő szerint volt a legjobb, míg a KIA EV9 kilenc kolléga döntése szerint lett a legszimpatikusabb. A BYD Seal egyébként a történelem első kínai modellje, amely a végső döntőbe kerülhetett.

Az utastérben számos izgalmas megoldás vár

A győztes Scénic E-Tech már kizárólag elektromos hajtással kapható, kétféle teljesítményszinttel és hozzá társulva kétféle akkumérettel. A kisebb 60 kWh-s és 170 lovas modell mellett a 87 kWh energiatárolóval szerelt Long Range 218 lóerőt és WLTP szerint 625 km hatótávot tud. A modell magyarországi induló ára 17,99 millió forint, míg a nagyobb akkucsomag és az erősebb motor felára 1,85 millió.