Az Octavia a Skoda esetében tavaly is egyértelmű sikermodell volt, hiszen mintegy 191.900 példány talált gazdát. A cseh kompakt idén az évnek már megújulással vág neki, ami kisebb mértékben a külsőt, de természetesen a belsőt és a műszaki tartalmat is érinti. Az alapmodell mellett ráadásul a sportos RS széria is megkapta a ráncfelvarrást.

Az Octavia jó ideje a VW Golf tágasabb alternatívájaként merül fel sokakban potenciális választásként, így fontos szempont, hogy ez a típus is megkapja a legfrissebb extrákat, hogy a vásárlók naprakész modellt vehessenek. Az aktuális generáció még 2019-ben mutatkozott be, így abszolút időszerű a frissítőkúra.

Moderáltan újult meg a típus

A külsőt érintő újdonságok a lámpatestekre fókuszálnak: az új fényszórók mátrix LED technológiával rendelkeznek, és opcionálisan már a Kodiaqban is látott Crystallinium verzió is elérhetővé válik. Új persze a lökhárító és a hátsó, ugyancsak ledes világítóegységet is tovább csiszolgatták. A sportosabb változatok fényes fekete betétekkel gazdagodtak, felnik terén pedig 16-19 col között válogathatnak a vevők, persze az adott felszereltségi szinthez illően.

Nagyobb kijelző, friss szoftver

A kötelező, de közben szűkmarkú külső kozmetikai frissülés mellett a beltér is megújult ám nagy horderejű változásokat itt sem érdemes keresni. Az egyetlen, és egyben fontos újdonság itt a 13 colos központi kijelző, amelyen természetesen a legfrissebb szoftver fut.

Ugyancsak új a 10 hüvelyk képátlójú vetített óracsoport is. Kárpitok terén is érkeztek új matériák, ám semmi meredek újdonság. A vezetői asszisztensekből ugyancsak a legfrissebbek érkeznek, mi több, immáron chatGPT alapú hangasszisztens áll rendelkezésre.

Noha eddig a sportos RS széria benzines, dízel és PHEV hajtással is elérhető volt, immáron kizárólag benzines turbómotor alkotja az RS motorkínálatát, méghozzá az ugyancsak friss Golf GTI-ből érkező 265 lovas 2.0 TSI személyében. A hétgangos DSG-vel szerelt egység az Octavia modell történetének legerősebb erőforrása is egyben. A sportcsomaghoz elektronikus diffizár és 15 mm-es ültetés jár, sportosabb hangú kipufogó mellett.

Az egyszerűbb változatokhoz TSI motorok, valamint könnyűhibrid benzinesek és TDI-k is elérhetők lesznek, a konnektoros hibrid IV eltűnt a palettáról. Az 1.5 TSI 116 és 150 lóerővel választható, míg a nem RS 2.0 TSI 250 lóerőt és összkerékhajtást ad. A könnyűhibridek csoportját a 116 és 150 lovas 1.5 TSI mHEV-k képezik. Dízelfronton a 2,0 TSI adott, ugyancsak 116 és 150 lóerővel. Arról, hogy a CNG-s variáns továbbél-e vagy sem, jelenleg nincs információnk.

Utoljára frissült a típus

Letisztult tehát a motorpaletta, amelyből a PHEV és a TDI RS mellett az 1.0 TSI is távozott. Felszereltségi szintek tekintetében immáron az Essence, Selection, Sportline és RS adott, a luxusra összpontosító Laurin & Klement már nem kapható. Mivel a Golf esetében is egyértelműen az utolsó, nem elektromos modellről beszéltünk, az Octaviánál is ugyanez a tendencia várható. A most frissülő modellt ennek értelmében néhány év múlva elektromos más néven futó modell válthatja.