focivilag

Nyári tervek

3 perces olvasási idő

Hiába van még messze a szezon vége, Giuntoli már készíti elő a nyári mercato terveket és amennyiben sikerül visszatérni a BL-be, akkor mozgalmas nyara lesz a Bianconerinek.

A Juventusnak egyelőre nem kell félnie, hogy lemarad a Bajnokok Ligájáról mert jó pozícióban van, de még nincs 100%-ban bebiztosítva a helye. Sőt amennyiben a Napoli nem jut messzire a BL idei kiírásban A Juve még egy helyet is megszerezhet a 2025-ös Klub VB-n, amit teljesen új lebonyolításban fognak megrendezni, több indulóval mint ezelőtt. 

A Juventus idén erőn felül teljesít és a múlt hétig még bajnoki címért is versenyben volt, azóta azonban az Inter 7 pontra került a Juventustól, ráadásul egy meccsel kevesebbet is játszottak. Persze a jó szereplés annak is köszönhető, hogy a bajnokságon és kupán kívül nincs más versenysorozat, amire figyelnie kellene az Öreg Hölgynek. 

Viszont jövőre valószínűsíthető, hogy lesz európai kupaszereplés is, így a keretet mindenképp meg kell erősíteni. Persze a következő hírek mind csak pletykák, spekulációk és mindenki jól tudja, mennyire kiszámíthatatlan az átigazolási piac. Na de kezdjük is el.

A Tuttosport írt egy hosszabb cikket arról, hogyan fog kinézni a Juve mercatója, és elsőként azzal kezdi, kitől szeretne megszabadulni a klub, hogy helyet és pénzt teremtsen az új igazolásokra. 

Paul Pogba, és Alex Sandro a két biztos távozó. A francia helyzete még mindig nem tisztázódott, nem tudni mekkora eltiltást fog kapni, de nem számol már vele a Juve, így a büntetés mértékétől függetlenül is biztosan megválnak tőle az idény végén. A brazil védő ideje lejárt Torinóban és nem hosszabbítják meg a szerződését, így ingyen fog távozni. Kean a Juve nevelése és volt több szép pillanata torinói játékosként, de belőle pénzt remél a klub, és eladnák mielőtt lejár a 2025-ig tartó szerződése. Amennyiben mégsem sikerül őt értékesíteni, Milik fog távozni. A lengyel még nem Juve játékosa, mert kölcsönben szerepel itt, viszont az ő maradása attól fog nagyban függeni, hogy mi lesz Allegri sorsa. 

A fiatalokat illetően, Samuel Illing-Junior, Fabio Miretti és Nicolussi Caviglia valószínűleg kölcsönben fognak távozni a több játékidő reményében. De mind a három játékosra érvényes, ha megfelelő ajánlatot kapnak értük, akkor távozni fognak.

Középpálya nagy talány, oda mindenképp szeretne valakit/valakiket igazolni a vezetőség, de sok minden befolyásolja majd az érkezőket. Első tényező, Carlos Alcaraz. Egyelőre kölcsönben szerepel az argentin középpályás, és a teljesítménye alapján döntenek majd a sorsáról, de a 40 milliós kivásárlási árat egyelőre soknak tartják, emiatt nem biztos hogy marasztalják majd a fiatal játékost. A másik tényező, mi lesz Rabiottal. A francia egy évet hosszabbított a klubbal tavaly, főleg Allegri unszolása miatt, így az ő esetében is nagy kérdés, Allegri marad vagy megy? A  klub hajlik a hosszabbításra, de június előtt szeretnék már tisztán látni Rabiot sorsát. Ha Rabiot elmegy, akkor Samardzicot és Kooipmeinerst is szeretnék elhozni, ha marad a francia, akkor a kettő középpályás közül egy fog érkezni. 

A lap még kitér Ruganira is, akivel szintén hosszabbítani szeretnének Giuntoliék, és nála is ugyanaz a helyzet, mint Rabiotnál, júniusig meg akarják kötni az új szerződést. 

További nagy kérdés, mi lesz Vlahoviccal. A szerb nagyszerű formában szerepel és végre kezdi bizonyítani miért is került 80 millió euróba, azonban ahhoz, hogy maradjon szükséges egy új szerződés, hogy a fizetését jobban le tudja osztani a klub, így kevesebbe kerülne évente. 

Souléról nem írnak, viszont ő valószínűleg értékesítésre fog kerülni, ha érkezik egy jó ajánlat érte.

Forrás(ok): football-italia.net